Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Esenler’de 10. Hamsi ve Horon Festivali düzenlendi

Esenler’de 10. Hamsi ve Horon Festivali düzenlendi

Esenler Belediyesi tarafindan her yil gelenekse olarak düzenlenen 10. Hamsi ve Horon Festivali’nde 5 ton hamsi dagitildi. Soguk havaya ragmen horon oynayan vatandaslar doyasiya eglendi.

Esenler Belediyesi ve Esenler Rizeliler Dernegi tarafindan geleneksel olarak düzenlenen “10. Hamsi ve Horon Festivali” Esenler Dörtyol Meydani’nda yapildi.

10. Hamsi ve Horon Festivaline  AK Parti Milletvekili Osman Askin Bak, AK Parti Istanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamli, Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Rizeliler Dernek Baskani Süleyman Kahveci, Esenler Firincilar Odasi Baskani Mustafa Çiçek, AK Parti Esenler Ilçe Baskani Umut Özkan, CHP Esenler Ilçe Baskani Bülent Ütebay, MHP Esenler Ilçe Baskani Hakan Özel, IYI Parti Esenler Ilçe Baskani S.Ömer Kara, Saadet Partisi Esenler Ilçe Baskani Hulusi Özbek, Gelecek Partisi Esenler Ilçe Baskani Mustafa Kaplan, ESDEF Baskani Cuma Helvaci, sivil toplum kuruluslari temsilcileri ve onlarca vatandas katildi. Festivalde ikram edilen yemeklerin tadina bakmak isteyen vatandaslar uzun kuyruklar olusturdu. Meydana gelen vatandaslara 5 ton hamsinin yani sira hamsili pilav, misir ekmegi, korkoti sarma, bugulama gibi 18 çesit yöresel yemekte ikram edildi. Programda düzenlenen çesitli etkinliklerde kazanan yarismacilara ödüller verildi. Soguk havaya ragmen katilimin yüksek oldugu etkinlikte horon oynayan vatandaslar, Koliva grubunun seslendirdigi türkülerle de eglendi.

Açilista Esenler Rizeliler Dernek Baskani Süleyman Kahveci selamlama konusmasi ile birlikte Hamsi Festivali ve dernek faaliyetleri hakkinda bilgi verdi.

“Esenler de bu alanda öncülük görevi üstleniyor”

Bugün 10.’su düzenlenen Hamsi ve Horon Festivali’nde konusan Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu ise, “Hamsi ve Horon Festivalindeyiz, onuncusunu yapiyoruz. Bu meydanlarda ilk etkinliklere hamsi festivali ile baslamistik. Bu geleneksel olarak devam ediyor. Bunun sürdürülebilir olmasi aksatmadan devam ediyor. Bu en güzel sey burada mesele ne hamsi yemek ne horon oynamak burada aslinda birligimizi kardesligimizi bir ve beraber oldugumuzu her zaman ve zeminde hissettirmek ve Esenler de bu alanda öncülük görevi üstleniyor. Meydanlar bugün birlik ve dirlik için hep beraber Türkiye’yi izlemek için burada” seklinde konustu.



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli