Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

ESENLER'DE KAÇAK CEP TELEFONU OPERASYONU

ESENLER'DE KAÇAK CEP TELEFONU OPERASYONU

Yurtdisindan yasa disi yollarla getirdikleri cep telefonlarina Türkiye'de kayitli olan cep telefonlarinin IMEI numaralarini kopyalayarak satisini yaptiklari ileri sürülen kisilere yönelik olarak gerçeklestirilen operasyonda 6 bin 228 adet cep telefon

Yurtdisindan yasa disi yollarla getirdikleri cep telefonlarina Türkiye'de kayitli olan cep telefonlarinin IMEI numaralarini kopyalayarak satisini yaptiklari ileri sürülen kisilere yönelik olarak gerçeklestirilen operasyonda 6 bin 228 adet cep telefonu ele geçirilirken, 2 süpheli gözaltina alindi.

Istanbul Kaçakçilik Suçlariyla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, yurt disindan yasadisi yollarla Türkiye'ye cep telefonu getirildigini belirledi. Harekete geçen kaçakçilik polisi, süphelileri teknik ve fiziki takibe aldi. Takip çalismalarini tamamlayan polis ekipleri, Esenler Tekstilkent'te kapali kasa bir kamyonete operasyon düzenledi. Gerçeklestirilen operasyonda 6 bin 228 cep adet telefonu ele geçirilirken, 2 süpheli gözaltina alindi. Cep telefonlarinin Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) Mobil Cihaz Kayit Sistemi'ne kayitli olmadigi belirlendi. Yurtdisindan yasa disi yollarla getirilen cep telefonlarina Türkiye'de kayitli olan cep telefonlarinin IMEI numaralarinin kopyalanarak yasal hale getirildigi ve satisinin yapildigi tespit edildi.

Gözaltina alinan 2 süphelinin Vatan Caddesi'nde bulunan Kaçakçilik Suçlariyla Mücadele Sube Müdürlügü'nde kaçakçilik kanuna ve elektronik haberlesme kanununa muhalefet suçundan islemlerinin devam ettigi ögrenildi.



  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli