Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

ESENLER’de Koronavirüs ve Sosyal Mesafe

ESENLER’de Koronavirüs ve Sosyal Mesafe

Bugün Esenler Meydani’nda ufak bir gezinti yaparak postane, kamu ve özel bankalarinin çalisma Saat’lerindeki yeni düzenlemelerde gelinen son nokta hakkinda gözlemlerimiz.

Haber : Senol ÖZYURT

Görmezden gelinen 'sosyal mesafe ve tecrit' e uyma zaruretini ortadan kaldiran uygulama!

Esenler Dörtyol Cumhuriyet Meydani halka açik ama Belediye Baskanliginin Koronavirüs’le ilgili bilgilendirme önleme ve mücadele ekipleri ortada yok!

Esenler Meydan’da bulunan Postane, Kamu ve Özel Banka önlerinde 65 yas ve üstü insanlarin ardi sira dirsek temasindan yakin dizilip Bankamatiklerden para çekme yatirma ile gise islemleri sira kuyruklari aldi basini gidiyor. Sirasi gelen vatandaslarimiz banka güvenlik memurlarinin gözetiminde ve yönlendirilmeleriyle teker teker banka ve postane içerisine alinmalarina canli sahitlik ettik.

 

Korona virüs salginindan korunmanin yollarindan en etkilisi olarak sosyal mesafe ve kisilerin kendi kendilerini tecrit etmesi gösteriliyor. Korona virüs salginindan korunmanin yollarindan en etkilisi olarak sosyal mesafe ve kisilerin kendi kendilerini tecrit etmesi gösteriliyor.

 

Peki, bu ifadeler ne anlama geliyor?

Koronavirüs ya da grip belirtileri gösteren kisilere ve yurt disinan son 14 gün içinde gelmis olanlara, virüs tasiyor olmasi ihtimaline karsin evde kendi kendilerini tecrit etmeleri uyarisinda bulunuluyor. Iste kendini tecrit etme ve sosyal mesafe koyma konusunda bilmemiz gerekenler: Bu süreçte en çok hassasiyet göstermemiz gereken husus, bireysel temizligimize ve diger insanlarla olan mesafemize dikkat etmektir.

Milletimizin her bir ferdinden ricam,

Kovid-19 tehdidi geçene kadar, mümkün oldugu kadar evlerinden çikmamalaridir" diye konustu. Kendini tecrit etmek ne demek?

Insanlarin kendilerini tecrit etmesi, dünyanin geri kalaniyla iliskisini tamamen kesmek anlamina geliyor. Atesi yüksek olan ya da öksürük sikayeti olan herkes, kendisini toplumdan tecrit etmeye hazir olmali. Yani 14 gün boyunca evinden hiç çikmamali. Kisisel tecrit, sosyal mesafeden farkli olarak alisveris ya da spor yapmak için bile evden disari çikmamak demek. Çok mecbur kalirsa da disari çiktiginda diger insanlarla arasinda fiziksel mesafe koymali.

Covid-19 belirtileri gösteren herkes iyice havalandirilan bir odada, pencereyi ara ara açarak ve hiçbir ziyaretçi kabul etmeyerek en az 14 gün boyunca kalmali. Disarida yapilmasi gereken isleri için ise ailesinden ya da tanidiklarindan yardim istemeli. Örnegin market alisverisini arkadaslari yapip kapinin önüne birakmali. Evlere servis hizmeti veren restoran ve marketlerin bu hizmetinde de yararlanilabilir.

 

Bu semptomlari yasayanlar, basa çikamayacak hale gelirse ya da 7 günün sonunda durum daha da kötülesirse, ancak bu durumda 184'ü aramali. Korona virüsün yol açtigi Covid-19 hastaligi yüksek ates, öksürük ve nefes problemlerine yol açabiliyor. Saglikli bireylerde virüsü kaptiktan sonra bu semptomlarin görülmesi 5 günü buluyor.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı