Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Esenler'de 2020 Kurban kesim yerleri belli oldu

Esenler'de 2020 Kurban kesim yerleri belli oldu

Esenler'de pandemi tedbirleri kapsaminda kurban kesim yerleri belirlendi. Esenler Belediyesi, Kurban Kesim Elemani Yetistirme ve Gelistirme Kursu’nda kursiyerlere kurban kesiminin inceliklerini ögretti, Covid-19 tedbirleri çerçevesinde dikkat edilmes

Esenler Belediyesi tarafindan Kurban Bayrami’nda yasanan kazalarin azaltilmasi ve kurban kesimlerinin daha saglikli ve düzenli yapilabilmesi için açilan Kurban Kesim Elemani Yetistirme ve Gelistirme Kursu’nda kursiyerlere kurban kesimi ögretildi. Esenler Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü ile birlikte düzenlenen kursta kursiyerler, Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda alanlarinda uzman egitmenlerden kurban kesimiyle ilgili egitim aldilar. Kursiyerler, kurban kesiminin tüm inceliklerini uzmanlardan ögrendikten sonra yazili sinava da girdiler. Egitimleri basariyla tamamlayanlar sertifikalarini aldilar.

Pandemi Tedbirleri Anlatildi, Siki Kontrol Olacak

Kursiyerlere Covid-19 tedbirleri kapsaminda kurban alim-satimindan kesimine ve tüketimine kadar dikkat etmesi gerekenler de bir bir anlatildi. Cumhurbaskanligi Genelgesi'nde yer alan tedbirlerin yazili oldugu bilgilendirici brosürler dagitildi.

Esenler'de de pandemi dolayisiyla kurban kesim yerlerinde maske, mesafe, hijyen kurallarinin yani sira bir dizi önlem alindi. Kesim alanlari tamamen dezenfekte edilecek, giris-çikislarda dezenfektan bulundurulacak, Zabita ekipleri kontrollerini siklastiracak, kesimler yogunluk yasanmamasi ve sosyal mesafeye dikkat edilmesi için randevu sistemiyle gerçeklesecek.

Kurban Kesim Yerleri Belirlendi

Esenler'de bu yil kurban satis yeri olmayacak. Ilçede 3'ü toplu kesim yeri olmak üzere, toplam 18 noktada kurban kesimi yapilacak. Izin verilen yerler disinda kurban kesimi yapilmayacak. Pandemi tedbirleri kapsaminda oto yikama ve kurban kesim yerleri telefonla aranarak randevu alinacak. Kurbanliklar, Arife günü saat 17.00'dan sonra getirilebilecek.

Detayli bilgi ve iletisim için 444 00 73 numarali ESTIM Çagri Merkezi'ni arayabilirsiniz...



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı