Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Esenler`de Okul Açilisi Ve Kentsel Dönüsüm

Esenler`de  Okul Açilisi Ve Kentsel  Dönüsüm

Çevre ve Sehircilik Bakani Erdogan Bayraktar, 33 derslikli Hasip Dinçsoy Ilk ve Orta Okulu hizmete açilirken geri dönüsümden elde edilen defterleri ögrencilere dagitti.Türkiye`nin ilk özel tesebbüs eliyle yürütülecek 859 konutluk kentsel dönüsüm çalismala

Esenler’de  Okul Açilisi Ve Kentsel  Dönüsüm

Çevre ve Sehircilik Bakani Erdogan Bayraktar, 33 derslikli Hasip Dinçsoy Ilk ve Orta Okulu hizmete açilirken geri dönüsümden elde edilen defterleri ögrencilere dagitti.Türkiye’nin ilk özel tesebbüs eliyle yürütülecek 859 konutluk kentsel dönüsüm çalismalarinin da starti verildi.

Törene  Çevre ve Sehircilik Bakani Erdogan Bayraktar, Esenler Kaymakami Yüksel Ünal, Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Belediye Baskan Yardimcilari, TBMM Anayasa Komisyonu Baskani ve Istanbul Milletvekili Burhan Kuzu, AK Parti Esenler Ilçe Baskani Umut Özkan ve çok sayida vatandas katildi.

12 TRILYON KATMA DEGER SAGLADIK

Esenler Belediyesi’nin geri dönüsümle ilgili yaptigi çalismalari anlatan kisa bir sinevizyon gösteriyle baslayan törende konusan Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Esenler’de gelenek haline gelen ve artik bir toplumsal proje halini alan geri dönüsüm projesi kapsaminda elde edilen defterleri ögrencilere dagitacaklarini söyledi. Bugüne kadar Esenler’de hiçbir çöpe atik olarak bakmadiklarini ve çöpün her zerresini geri dönüstürdüklerini anlatan Göksu, “Bu geri dönüsümle beraber Esenler’de okuyan yaklasik 100 bin çocugumuzun nasil hükümetimiz kitaplarini veriyorsa, pazartesi günü ders zili çaldiginda biz de masalarina defterlerini biraktik ve bu defterlerini belediye bütçesinden ihale ile alip çocuklara dagitmadik.  Bu defterlerin hepsini çöpün geliriyle elde ettik.  Bugün de 2 milyonuncu defterimizi dagitacagiz” dedi. Esenlerdeki her bir çocuga defter setleri verdiklerini söyleyen Göksu, bu defterlerle beraber Esenler’de çok önemli bir toplumsal bilinç olusturduklarini kaydeden Göksu, “Günlük 400 ton çöp topluyoruz. Su anda bu 400 ton çöpün günlük 40 tonunu ayristiriyoruz. Bunu daha artirmak istiyoruz. Bir hesap yaptik; bir taraftan 2 milyon defter üretirken bir taraftan da bu yaptigimiz ayristirma ile sehre 12 trilyon katma deger kattik” diye konustu.

INSANIN GELECEGINI INSA EDELIM

 “Esenler’de insanin ürettigi her bir atigi geri dönüstürmeye çalisiyoruz” diyen Göksu,  “Biliyoruz ki yaratilmis her seyin geri dönüsü vardir. Biz de bu geri dönüsümü yeniden ekonomiye kazandirmak, yeniden üretime kazandirmak, her seyden önemlisi doga tahribinin önüne geçmek anlaminda büyük bir seferberlikle bunu yapiyoruz” diye konustu.

Göksu, yeni hizmete giren Hasip Dinçsoy Ilk Okulu  ve Orta Okulu hakkinda da bilgi vererek, Esenler Dörtyol Meydani’nda 21 dersligiyle hizmet veren Hasip Dinçsoy Ilkögretim Okulu’nu yikip yerine 33 derslikli okulu insa ettiklerini anlatti.

Ilçede yürütülen kentsel dönüsüm çalismalari hakkinda da bilgi veren Göksu, çok önemli bir hamleyi daha baslattiklarini belirterek yaklasik 15 bin metrekarelik alanda 889 konutu kapsayan özel tesebbüs eliyle kentsel dönüsüm çalismalarinin baslayacaklarini belirtti. Kentsel dönüsümle beraber Esenler’in güzellesmis ve dönüsmüs bir sehir olarak çok hizli bir sekilde yol almaya devam edecegini vurguladi.

ÇEVRE ÇOK ACIMASIZ, VERDIGINI GERI ALIR

Göksu’nun ardindan konusan Esenler Kaymakami Yüksel Ünal ise; insanimiz güzel hizmetlere layiktir. Daha önce atik olarak attigimiz, deger vermedigimiz atiklardan dönen defterlerimiz kitaplarimizi ögrencilerimize vererek bunun da meyvesini aliyoruz” dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu Baskani ve Istanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Esenler’i iyi bildigini ve zor bir ilçe oldugunu söyledikten sonra, “Sansiniz böylesine çaliskan ve genç bir belediye baskaninizin olmasi. Hakikatken çaliskan ve vizyon sahibi bir arkadasimiz” dedi. Geri dönüsümün önemine dikkat çeken Kuzu, “Asil olan dünyadaki ekolojik dengedir. Denge bozuldugu zaman anayasanin bir anlami kalmiyor, hiçbir seyin bir anlami kalmiyor. Bunu meslek hayatimin 30. yilinda yazmis oldugum kitapla fark edebildim. Hakikaten dünyanin rotasi çikmis. Oradaki dengeyi bozdugun an, çevre çok acimasiz, verdigini geri alir” diye konustu.

2 MILYONUNCU DEFTER BAYRAKTAR’A

Kuzu’nun ardindan tören, geri dönüsümle ilgili kisa bir tiyatro oyunuyla devam etti. Tiyatro gösteriminin ardindan Esenler Belediye Baskani Göksu, geri dönüsümden elde edilen 2 milyonuncu defteri Çevre ve Sehircilik Bakani Bayraktar’a takdim etti. Esenler halkina yürekten tesekkür ettigini söyleyerek sözlerine basladi. Bakan Bayraktar, Esenler halkinin yaptiginin sapka çikarilacak kadar önemli bir is oldugunu ifade ederek, "Kâgitlari evde ayristirin, toplayin bunlarin gelirinden 2 milyon defter üretin. Ped sise kapaklari toplayip bunlardan engelli vatandaslarimiza araba verin. Tüm bunlar hakikaten, bizim çevre konusunda insanimizin Islam`dan gelen o sorumluluk yapisiyla ne kadar duyarli oldugunu, ne kadar samimi oldugunun en önemli göstergesidir" diye konustu.

BAYRAKTAR: ESENLER DESTAN YAZDI

Bayraktar, ilk büyük kentsel dönüsüm adimini da Eserler`de attiklarini hatirlatarak, Esenler`in kentsel dönüsüm konusunda destan yazdigini ve bunun da halkin hosgörüsü, ileri görüslülügü sayesinde oldugunu dile getirdi. Çevreciligin yesillendirmek, agaçlandirmak oldugunu ifade eden Bayraktar, Esenler`de kamulastirma yapilarak park yapildigini ve bunun kolay olmadigini söyledi. 

Yapilan konusmalarin ardindan Bakan Bayraktar, Belediye Baskani Göksu ve beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte video konferans sistemi ile Türkiye’nin ilk özel tesebbüs eliyle yürütülecek 859 konutluk kentsel dönüsüm çalismalarinin da startini verdi. Tören, Hasip Dinçsoy Ilk ve Orta Okulu’nun hizmete açilis kurdelesinin kesilmesi ve ögrencilere defterlerin dagitilmasinin ardindan sona erdi.

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı