Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

ESENLER`DE ORDU RÜZGARLARI ESTI

ESENLER`DE ORDU RÜZGARLARI ESTI

Esenler Belediyesi tarafindan düzenlenen ?Anadolu`dan Esintiler? programinda Ordu rüzgazlari esti. Ordu Gecesi`nde konusan Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, birlik ve beraberlik mesajlari verdi.

 ESENLER’DE ORDU RÜZGARLARI ESTI

Esenler Belediyesi tarafindan düzenlenen “Anadolu’dan Esintiler” programinda Ordu rüzgazlari esti. Ordu Gecesi’nde konusan Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, birlik ve beraberlik mesajlari verdi.

Esenler Belediyesi, Anadolu’nun gelenek-görenek ve kültürel degerlerini yasatmak ve gelecek kusaklara aktarmak için düzenledigi “Anadolu’dan Esintiler” programinda bu kez Ordululari agirladi. Dr. Kadir Topbas Kültür Sanat Merkezi’nde gerçeklestirilen Ordu Gecesi’ne, Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Gürgentepe Belediye Baskani Yener Yalçinkaya, Ulubey Belediye Baskani Isa Türkcan, Esenler Belediye Baskan Yardimcisi Faruk Aydin, AK Parti Esenler Ilçe Baskani Gökhan Taran, AK Parti Ulubey Ilçe Baskani Mustafa Poyraz, Türkiye Wushu Federasyonu Baskani Abdurrahman Akyüz ve IBB Spor Kulübü Baskani Ahmet Hamdi Çamli ile sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.
Ordulularin yogun ilgi gösterdigi gece, Erol Aydogan’in seslendirdigi türkülerle basladi. Gürgentepe Belediye Baskani Yener Yalçinkaya, Ulubey Belediye Baskani Isa Türkcan ve AK Parti Esenler Ilçe Baskani Gökhan Taran, yaptiklari konusmalarda Ordu’da yürütülen çalismalara degindiler.

man (500 x 333)
BU TOPRAKLARA YAN BILE BAKAMAYACAKLAR

Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Ordululara hitap ettigi konusmasinda, birlik ve beraberlik mesajlari verdi. “Ordu, bu ülkenin harci, bereketi. Bunun kiymetini bilin” diyen Baskan Göksu, “Bu sehir bizi bagrina basti. Bizlere is, as, es, evlat verdi. Bizlerde Anadolu’nun bereketini bu sehre getirdik. Türkiye’nin her yerinde büyük gelismeler yasaniyor. Biliyoruz ki, Türkiye ne kadar büyürse Ordu da, Esenler de o kadar büyür ve gelisir. Birligimizi ve dirligimizi korudugumuz sürece, birakin bu topraklara dokunmayi yan bile bakamayacaklardir” diye konustu.
100. yil dönümü kutlanan Çanakkale Zaferi’ne de deginen Baskan Göksu, sözlerine söyle devam etti; “Çanakkale’de 254 bin sehir verdik. O kahramanlarin arasinda Ordulu, Kastamonulu, Diyabakirli, Hakkarili hatta Kudüslü, Bosnalilar vardi. Ne mutlu bize ki, bu toplumun her bir ferdi Çanakkale’yi yüreginde yasiyor.”
ÇOCUKLARINIZA KÜLTÜRÜNÜZÜ ÖGRETIN

Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, konusmasinin son bölümünde annelere senlendi. Geçmislerini bilmeyen toplumlarin geleceklerinin de olmayacagina dikkat çeken Baskan Göksu, “Biz, bu geceleri çocuklarimizin nerden geldiklerini bilmeleri için, zengin kültürlerini ögrenmeleri için düzenliyoruz. Nerden geldikleri bilmeyenler, nereye gideceklerini bilemez. Her fidan kendi kökü üzerinde büyür. O yüzden annelerden özellikle istiyorum; çocuklariniza bu zengin kültürümüz ögretin. Ögretin ki nereden geldiklerini bilsinler. Böylece nereye gideceklerini de bilmis olurlar” dedi.
ORDU TÜRKÜLERI HEP BIRLIKTE SÖYLENDI

Konusmalar sonunda Esenler Ordular Platformu Baskani Irfan Duru, Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu’ya Ordu’ya özgü “Ambar” maketi hediye etti. Program, Dünya ve Avrupa Wushu Sampiyonlarinin da aralarinda bulundugu sporcularin gösterisi ile devam etti. Ilgiyle izlenen gösterinin ardindan sevilen sanatçi Gaye Göksu sahne aldi. Ordu türkülerin hep birlikte söylendigi gece, Kolbasti Ekibinin ayakta alkislanan gösterisi ile son buldu.



  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23 ° / 14.8 ° Güneşli