Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Esenler'de özel hastanede yangin

Esenler'de özel hastanede yangin

Esenler Menderes Mahallesi Kazim Karabekir Caddesi üzerinde bulunan özel bir hastanenin yogun bakim servisinde yangin çikti.

Esenlerde Menderes Mahallesi Kazim Karabekir Caddesi üzerinde bulunan 5 katli özel bir hastanenin dördüncü katinda yogun bakim servisinde henüz bilinmeyen nedenlerle çikan yangin, saat 20.30'da basladi. Ilk belirlemelere göre yangin elektrikli bir cihazda basladigi ifade ediliyor.

Bazi yataklarin alev almasi sonucu büyüyen yangina ilk müdahale, hastane personeli tarafindan yapildi. Ihbar üzerine olay yerine çok sayida polis, itfaiye ve saglik ekibi sevk edildi. Çevre ilçelerden 5 itfaiye ekibi olay yerine intikal etti.  Ölen ya da yaralananin olmadigi yangin itfaiye ekipleri tarafindan kisa sürede kontrol altina alindi. Içerden camlarini açamayan hastane personeli, disardan itfaiye ekipleri tarafindan camlar kirilarak duman tahliyesini gerçeklestirdiler. Müdahale sirasinda polis ekipleri hastanenin çevresinde güvenlik önlemi aldi. Ayni zamanda 15 adet 112 acil ambulansi hastalari tahliyesi için hazir bulundu. Yogun bakim ünitesinde yatan yaklasik 9 entübe hastasinin baska servise alindi. Bu hastalardan 3 entübe hastasi baska hastaneye sevk edildi.

Hastanenin yaklasik bir saat süren duman tahliyesinin ardinda ekipler hastaneden ayrildilar.

Daha sonra;

ESENLER KAYMAKAMLIGI AÇIKLAMA YAPTI

Esenler Kaymakamligi'ndan yapilan açiklamada, saat 20.30 siralarinda, Menderes Mahallesi Atis¸ Alani Caddesi'nde faaliyet gösteren özel bir hastanenin dördüncü katinda bulunan yogun bakim bo¨lu¨mu¨n de yangin çiktigi ihbari üzerine, bölgeye itfaiye ekiplerinin sevk edildigi belirtildi.

Bugün saat 20.30 siralarinda ilçemiz Menderes Mahallesi, Atis Alani Caddesinde faaliyet gösteren özel bir hastanenin 4. Kat yogun bakim bölümünde yangin ihbari alinmistir.

Söz konusu ihbar üzerine itfaiye ekipleri sevk edilmis, alinan ilk bilgilere göre  elektrikli bir cihazda baslayan yangin, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülmüstür.

Çikan yanginda herhangi bir yarali ve can kaybimiz bulunmayip, olusan duman nedeniyle serviste yatan (9) hastamiz güvenli sekilde baska servislere tahliye edilmistir.

Konuyla ilgili tahkikat baslatilmistir.

Kamuoyuna saygiyla duyurulur. 17.07.2020 – Saat 21.00



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli