Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Esenler`de Sahte Peygamber Terörü

Esenler`de Sahte Peygamber Terörü

Esenler de içinde çesitli etkinliklerin bulundugu bir program düzenlemek isteyen Sahte Peygamber yanlilari, kendilerini protesto edenlere demir sopalarla saldirdi.

Esenler’de Sahte Peygamber Terörü

Esenler de içinde çesitli etkinliklerin bulundugu bir program düzenlemek isteyen Sahte Peygamber yanlilari, kendilerini protesto edenlere demir sopalarla saldirdi.

Esenler’de içinde çesitli etkinliklerin bulundugu bir program düzenlemek isteyen Sahte Peygamber yanlilari, kendilerini protesto edenlere demir çubuklarla saldirdi. Çikan olaylarda çok sayida kisi yaralandi. Dehset veren görüntüler ise bir bir kameraya yansidi.

Dini hassasiyetleri kullanip sapik fikirlerini anlatmak

Kamuoyunda sahte peygamer olarak bilinen Iskender Evrenesoglu`nun muridleri, cemaatlerine yandas toplamak için Esenler`de bir program düzenlemek istedi. Yaklasik 2 hafta önceden duyurulari yapilan programin bildirileri, Esenler`deki tüm evlerini girisine birakildi. Söz konusu programda Kuran-i Kerim Tilaveti, Semah Gösterisi ve Slayt Programi gibi etkinliklerin düzenlenecegi belirtildi. Düzenlenecek olan programin kimin tarafindan yapildigi belirtilmeden yapilan tanitimda dikkat çekilmek istenmedi ve halkimizin dini hassasiyetleri kullanilmak istendi. DIni hassasiyetlerini kullandiklari insanlari bir araya toplayip, sapik fikirlerini anlatmak isteyen Iskender Evrenesoglu`nun muridleri programlarini yapamadan olay çikarip dagildilar. Türkiye`nin her yerinde program yapan ve Esenlerle herhangi bir bagi olmayan Evrenesoglu yandaslari emniyet tarafindan bilindigi iddia edildi.

Programlarini iptal etmek zorunda kaldilar

Dörtyol Meydani`na yakin bir mesafede bulunan Ezgi Dügün Salonu`nda saat 19:00`da program düzenlemek için Esenler`e gelen kamuoyunda Sahte Peygamber olarak taninan Iskender Evrenesoglu`nun muritleri, Esenler`de bulunan dini hassasiyeti yüksek sivil toplum kuruluslari ve cami cemaati tarafindan protesto edildi. Yogun protesto sonucunda düzenledikleri programi iptal etmek zorunda kalan Iskender Evrenesoglu`nun müritleri programi iptal etmek zorunda kaldi.

Kendilerini protesto edenlere demir borularla saldirdilar

Programi iptal etmek zorunda kalan öfkeli muritler ellerine geçirdikleri sallama diye tabir edilen kesici aletler, demir borular ve sopalarla kendilerini protesto edenlere saldirdilar. Yüz kisilik bir kalabalik tarafindan saldiriya ugrayan 30-40 kisilik protestocu grup, kendilerini savunmak için kaçmak zorunda kaldi. Kaçmaya çalisan protestoculardan bir kaçi kafalarina aldiklari agir darbeler sonucunda yaralandi. Saldiri sonucunda 5-6 kisi meydanda bulunan Hayat Hastanesi`ne götürüldü. Öfkesi dinmeyen kalabalik, ortaligi savas alanina çevirerek, yakaladiklari protestoculara siddet uyguladi. Olay esnasinda çevreden geçen vatandaslarin saskin bakislari arasinda gerçeklesen olaylarda polis olay yerine olaylar bittikten sonra geldi. Haber :Yasin Yildirim

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli