Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

ESENLER'DE 'SINEMA AKADEMISI'

ESENLER'DE 'SINEMA AKADEMISI'

Esenler'de gelecegin sinemacilarini yetistirecek "Yücel Çakmakli Sinema Akademisi" için basvurular 7 Ekim'e kadar devam edecek. Sinema Akademisi, 14 Ekim'de kapilarini açacak.

ESENLER'DE 'SINEMA AKADEMISI'

Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV), milli sinemanin kurucularindan Yücel Çakmakli'nin vefatinin 10. yili anisina "Yücel Çakmakli Sinema Akademisi"ni hayata geçirdi. Sinemayla ilgilenen, sinema alaninda çalismalari olan ve sektörde deneyim kazanmak isteyenlere yönelik hazirlanan akademi için basvurular 7 Ekim'e kadar devam edecek. Basvurular sonrasi mülakatla belirlenecek 30 katilimciyla birlikte 14 Ekim'de sinema akademisi derslerine baslayacak.

7 AY SÜRECEK, USTA ISIMLER EGITIM VERECEK

7 ay sürecek egitimlerde kamera teknikleri, görüntü yönetmenligi, oyuncu yönetmen iliskisi, senaryo yazim teknikleri, sinema ve yapimci iliskisi, senaryoda hikaye anlatimi, mantiksal kurgu ve kurgu yönetmenligi gibi alanlarda egitim verilecek ve milli sinemaya vurgu yapan eserler de incelenecek. Sinema Yönetmenligi alaninda Seyid Çolak, Senaryo Yazarligi alaninda Eda Tezcan ve Kurgu Teknikleri alaninda Özgür Kiliç tarafindan egitim verilecek olan akademiye, sektörün önemli isimleri de workshoplarla katki saglayacak.

Ögrenciler akademi boyunca dört farkli proje hazirlayarak akademi sonrasinda katilim sertifikasi almaya hak kazanacak. "Çizgi" isimli kisa filmin gala gösterimiyle baslayacak akademide verilecek egitimler sonunda ögrenciler tarafindan hazirlanacak kisa filmlerin galasinin ardindan proje tamamlanacak.

BASVURU VE DETAYLI BILGI IÇIN...

Devam zorunlulugunun bulundugu akademiye 18 yasindan büyük, sinemaya merakli herkes basvurabiliyor. Katilimin kontenjanla sinirli oldugu akademide kursiyerler, mülakatla belirlenecek. Basvurular, www.esev.org internet sitesinden yapilabiliyor. Detayli bilgi almak isteyenler ise ESEV'i, 0 (212) 562 75 11 numarali telefondan arayabiliyor.



  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23 ° / 14.8 ° Güneşli