Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Esenler'de sinifta demokrasi söleni

Esenler'de sinifta demokrasi söleni

Ibrahim Turan Lisesi Ögretmenlerinden Egitimci Cengiz Altinarik'in kizi olan Esenler Cumhuriyet Ilkokulunun 4-B sinif hocasi Basak Altinarik'in sinifinda sinif baskanligi seçimleri demokrasi sölenine dönüstü.

Esenler'de bir ilk okulda sinif baskanligi seçimi tam bir demokrasi sölenine dönüstü. Siyasiler gibi hazirladiklari pankart ve brosürlerle seçim kampanyasi yürüten ve vaatlerini siralayan 9 aday, seçim sonucunda kazanan arkadaslarini tebrik edip basarisar diledi

Salgin sebebiyle aylardir kapali olan okullar, yüz yüze egitimin baslamasiyla ile birlikte güzel görüntülere sahne olmaya basladi. Esenler Cumhuriyet Ilkokulunda da tam bir demokrasi söleni vardi. Okulun 4-B sinifi sinif baskanini seçmek için bir kampanya baslatti. Baskanlik için 5'i kiz, 4'ü de erkek toplam 9 aday ögrenci kiyasiya yaristi. Ögrenciler arkadaslarinin oylarini alabilmek için yorucu bir seçim kampanyasi yürüttü. Hazirladiklari afis ve brosürlerle siyasilere tas çikaran minikler, seçim günü geldiginde son kez sinifta arkadaslarinin yüzüne baskan seçildiklerinde yapacaklarini anlatti. Baskan adaylari, sinifin temizliginden arkadaslarini Fenerbahçe Stadi'na, hayvanat bahçesine götürmeye, derslerine yardimci olmadan Istanbul'u gezdirmeye kadar bir dizi vaatlerde bulundu.

Sandik kuruldu

Baskan adaylarinin seçim vaatlerini siralamalarinin ardindan sinifta bir seçim sandigi kuruldu. 37 ögrenci ögretmenlerinin nezaretinde seçim pusulalarindaki baskan adayini isaretleyerek zarfa koyup sandiga attilar. Oylar kullanildiktan sonra sinif ögretmeni Basak Altinarik'in seçim sonucu ne olursa olsun sinifin bir aile oldugunu, darginlik ve küskünlügün olmayacagini, gerektiginde herkesin bir birine yardimci olacagini hatirlatan kisa konusmasinin ardindan sayima geçildi. Sayim sirasinda baskan adaylarinin heyecanlari gözlerinden okunuyordu. Yapilan sayimda en ciddi çalismayi yaptigi gözlenen Tuana Türkoglu adli ögrenci 14 oy alarak Sinif Baskani seçilirken, 2 erkek ögrenci de yardimcisi oldu. Seçimi kaybeden diger baskan adaylari baskan seçilen arkadaslarini tebrik ederek basari dilediler ve siyasi büyüklerine de güzel bir mesaj vermis oldular. Böylece ögrenciler, hem sinif baskanlarini seçtiler hem de seçim ve demokrasi baglaminda güzel bir deneyim elde etmis oldu.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli