Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

ESENLER'DE SOKAGA ÇIKMA KISITLAMASINI IHLAL EDENLERDEN SASIRTICI YANITLAR

ESENLER'DE SOKAGA ÇIKMA KISITLAMASINI IHLAL EDENLERDEN SASIRTICI YANITLAR

KORONAVIRÜS ile mücadele kapsaminda hafta sonunda ilan edilen 56 saatlik sokaga çikma kisitlamasini Esenler'de ihlal ederken yakalananlarin yanitlari duyanlari sasirtti.

KORONAVIRÜS ile mücadele kapsaminda hafta sonunda ilan edilen 56 saatlik sokaga çikma kisitlamasini Esenler'de ihlal ederken yakalananlarin yanitlari duyanlari sasirtti.

Esenler Dörtyol Meydani basta olmak üzere ilçenin çesitli kesimlerinde görevlendirilen polisler, sokaga çikma kisitlamasina ragmen disarida bulunanlari durdurarak kimlik ve izin belgeleri olup-olmadigini kontrol etti. Birlikte yürüyen çifti durduran polis nereye gittiklerini sorunca "Marketeö yanitini aldi. Yanlarinda kimliklerinin olmadigini öne süren çift marketlerin hafta içinde oldugu gibi saat 20.00'ye kadar açik oldugunu düsündüklerini alisveris için çiktiklarini savundu. Durdurulan 17 yasindaki bir genç kisitlama kapsaminda kapali olmasi gereken is yerini saat 22.00 olmasina ragmen temizlemekten döndügünü iddia etti.

SIYASI PARTI YÖNETICISIYMIS

Durdurulan bir kisi "Siyasi parti yöneticisi oldugunu öne sürerek kimligini vermeden meydandan uzaklasmak istedi. Bu kisi kimliginin otomobilinde oldugunu savunarak uzaklasmak isterken polis tarafindan durduruldu. Ekmek almaya gittigi sirada durduruldugunu öne süren bir kisi polisin kimligini israrla istemesi üzerine esinden bunun fotografini istetmek zorunda kaldi.

KAPALI KAFEYI SOKAGA ÇIKMA KISITLAMASINDA TEMIZLEMIS

Sokaga çikma kisitlamasinda durdurulan bir genç faaliyetleri tümüyle durdurulan bir kafeden geldigini söylerken, kendisini görüntüleyen gazeteciye "Beni görüntüleme, kamerani kirdirtma banaö diyerek tepki gösterdi.  Ayni evde kaldiklarini söyleyen 4 genç de neden disarida olduklari sorulunca ayri ayri  "Ekmek almaya gidiyorumö  iddiasinda bulundu. Sokaga çikma yasagini ihlal edenler için polis memurlari ayri ayri tutanak tutarak cezai islem uygulanmasi için Esenler Kaymakamligi'na gönderdi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli