Bugün, 21 Eylül 2024 Cumartesi

Esenler'de sokak hayvanlari mamamatik ile besleniyor

Esenler'de sokak hayvanlari mamamatik ile besleniyor

Esenler'de hem sokak hayvanlarinin beslenme ve su ihtiyacini karsilamak, hem de vatandaslarda sahipsiz hayvanlara karsi farkindalik olusturmak amaciyla belli noktalara mamamatikler konmaya baslandi.

Esenler'de hem sokak hayvanlarinin beslenme ve su ihtiyacini karsilamak, hem de vatandaslarda sahipsiz hayvanlara karsi farkindalik olusturmak amaciyla belli noktalara mamamatikler konmaya baslandi. Mamamatiklere 1 TL atan vatandaslar sevimli dostlarin mama ve su ihtiyacini karsiliyor.

Esenler Belediyesi sokak hayvanlarina yönelik hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Özel bir firma ile isbirligi yapan belediye hayvanlarin aç kalmasini önlemek ve çevreye zarar vermemesini saglamak amaciyla belli noktalara 5 adet otomatik mama istasyonlari yerlestirdi. Otomatik mama istasyonlarinin sayisi da gün geçtikçe artacak. Böylece hem sokak hayvanlarinin beslenme ve su ihtiyacini karsilamak, hem de vatandaslarda sahipsiz hayvanlara karsi farkindalik olusturmak amaciyla belli noktalara konan mamamatiklere 1 TL atan vatandaslar sevimli dostlarin mama ve su ihtiyacini karsiliyor.

"Sokaktaki canlarimizin mama ve su ihtiyacini karsilamak vicdani sorumlulugumuzdan biri"

Gönüllülük esasiyla çalisan bir proje oldugunu söyleyen Veteriner Hekim Serdar Öztürk, "Esenler Belediyesi Saglik Isleri Müdürlügü Veteriner Isleri Sefligine bagli ekiplerle bu mamamatik projesini gerçeklestirdik. Sokaktaki canlarimizin mama ve su ihtiyacini karsilamak vicdani sorumlulugumuzdan biri. Dolayisiyla bunu yerine getirmek için gönüllülük esasiyla çalisan mamamatik projesini hayata geçirdik. Hem vatandaslarimizda bir farkindalik olusturmak, hem de mevsim sartlarina bagli olarak bu yaz günlerinde sokak hayvanlarinin artan mama ve su ihtiyacini karsilamaya yönelik güzel bir çalisma oldu. Buradan gelen gelir ise bu ve benzeri cihazlarin üretilmesi ve yine sokaktaki canlarimiza mama destegi olarak dönmektedir. Vatandaslarimiz buraya 1 lira atip kolu çevirince zaten taze mama dökülüyor. Sokak hayvanlari da buna gayet adapte olmus durumda" dedi.

"Çok güzel bir proje 1 lira atiyorsun sevaba giriyorsun"

Hayvan sever oldugunu belirten Serkan Güldal, "Çok güzel bir proje 1 lira atiyorsun sevaba giriyorsun. Hem burasi da gayet temiz hayvanlar da gelip sürekli buradan mama yiyor, su içiyor. Burada kalan mamalari da alip diger sokaklardaki hayvanlara götürüyoruz. Biz de hayvan severiz" seklinde konustu. 



  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı