Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Esenler'de Tarikat yurdunda kan donduran görüntüler

Esenler'de Tarikat yurdunda kan donduran görüntüler

Esenlerde, Süleymancilara ait oldugu iddia edilen bir yurtta çocuklara uygulanan siddetin görüntüleri sosyal medyada tepki topladi. Görüntüleri CHP Ankara Milletvekili Yildirim Kaya paylasti.

CHP Ankara Milletvekili Yildirim Kaya'nin sosyal medyada paylastigi görüntülerde bir masa etrafinda oturan yedi çocugun yetiskin bir kisi tarafindan dövüldügü görülüyor.

Yildirim "Görüntüler Istanbul Esenler’de Süleymancilar cemaatine ait bir erkek yurdunda çekilmis.

Çocuklarimiza iskence yapan bu vicdansizlarin yargi önünde hesap vermeleri için ne yapildi? Yaptiklari yanlarina mi kaldi?
@tcmeb @suleymansoylu @T"C_icisleri @adalet_bakanlik @bybekirbozdag"
 ifadeleri ile paylasti.

Gözaltina alindi

Istanbul Valiligi, tarikat yurdunda erkek ögrencilere siddet uygulayan yurt görevlisinin gözaltina alindigini duyurdu. Ögrencilere yönelik siddetin kinandigi Valilik açiklamasinda, olayla ilgili Il Milli Egitim Müdürlügünce müfettis görevlendirilerek sorusturma baslatildigi da belirtildi.

Açiklamada su ifadelere yer verildi:

"Basin yayin organlari ve sosyal medya paylasimlarinda yer alan; Esenler Ilçemizdeki özel bir erkek ögrenci yurdunda ögrencilere siddet uygulayan yurt görevlisi, baslatilan adli sorusturma kapsaminda gözaltina alinmistir. Il Milli Egitim Müdürlügünce müfettis görevlendirilerek idari sorusturma baslatilmistir. Ögrencilerimize yönelik siddet içeren bu davranis asla kabul edilemez, esefle kiniyoruz."

Kaynak ;Halk TV .com tr



  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15.8 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı