Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Esenler`de Tirebolu Rüzgâri Esti

Esenler`de Tirebolu Rüzgâri Esti

Giresun`un Tirebolu ilçesi adina Istanbul`da kurulu Tirebolu Dernekler Federasyonu tarafindan 5. si düzenlenen Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri Esenler Nene Hatun Kültür Merkezinde Ilçe Protokolü katilimi ile gerçeklesti.

Esenler’de Tirebolu Rüzgâri Esti

Giresun’un Tirebolu ilçesi adina Istanbul’da kurulu Tirebolu Dernekler Federasyonu tarafindan 5. si düzenlenen Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri Esenler Nene Hatun Kültür Merkezinde Ilçe Protokolü katilimi ile gerçeklesti.

Esenler Nene Hatun Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Esenler Kaymakami Yüksel Ünal, Tirebolu Kaymakami Ömer Lütfü Yaran, Esenler Belediye Baskani M.Tevfik Göksu, Tirebolu Belediye Baskani Abdullah Karapiçak, Esenler Belediye Meclis Üyeleri Temel Gödek ve Musa Ada, Esenler Belediye Baskan Danismani Abdullah Aksu, Tirebolu Dernekler Federasyonu (TIRDEF) Genel Baskani Haldun Domaç ve Esenler Giresunlular Dernegi Baskani Nazmi Güler Istanbul’da yasayan Tirebolu ve Giresunlular ile Esenler halki katildi.

Esenler Kaymakami Yüksel Ünal’dan Tirebolu halkina övgü dolu sözler. Kaymakam Yüksel Ünal “Tirebolu’yu çok iyi bilen biri olarak burada yer almak beni mutlu etti. Tirebolu insani eski bir medeniyetin parçasi oldugu için devlet erkânina saygili insanlardir” diye konustu.

Programda konusan Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Esenler’de çok sayida Giresunlu oldugunu belirterek, “Esenler Türkiye genelini olusturan bir ilçe, Giresunlular da Esenler’de oldukça çok. Hepimiz Türkiye’nin farkli yerlerinden Esenler’e geldik. Artik dogdugumuz yer degil doydugumuz yer bizim için önemli oldu” dedi.

Konusmalarin ardindan TIRDEF Yönetim Kurulu adina, M.Tevfik Göksu’ya Tirebolu Belediye Baskani Abdullah Karapiçak tarafindan bir tesekkür plaketi takdim edildi.

Programda sanatçi Melda Burcu Ince ve Grup Türkiyem bir konser verdi.Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri programinin ardindan davetlilere Giresun ve Tirebolu’ya ait yöresel yemekler ikram edildi.

Yöresel kiyafetlerden el isi ürünlere ve Giresun ve Tirebolu’yu Esenler’e tasiyan fotograflara kadar birçok materyal de davetliler için sergilendi.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı