Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

ESENLER`DE TÜRKIYE`NIN PROTOKOLU IMZALANDI.

ESENLER`DE TÜRKIYE`NIN PROTOKOLU  IMZALANDI.

Esenler Askerlik Sube Baskanligi`nin açilisinda Türkiye`deki egitimi çok yakindan ilgilendiren ?Kapatilan Askerlik Subelerinin Milli Egitim Bakanligi`na Devri Protokolü? Milli Savunma Bakani Ismet Yilmaz ile Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer arasinda Esenle

ESENLER’DE TÜRKIYE’NIN PROTOKOLU  IMZALANDI.

Esenler Askerlik Sube Baskanligi’nin açilisinda Türkiye’deki egitimi çok yakindan ilgilendiren “Kapatilan Askerlik Subelerinin Milli Egitim Bakanligi’na Devri Protokolü” Milli Savunma Bakani Ismet Yilmaz ile Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer arasinda Esenler’de imzalandi.

Göç nedeniyle nüfusu azalan ve nüfusu yüz binin altina düsen yerlerde Milli Savunma Bakanligi kapatilacak askerlik subelerini imzalanan protokol ile ‘bina, müstemilat, arsa ve içindeki malzemeleri ile birlikte Milli Egitim Bakanligi’na devredecek.

Böylece Türkiye’nin çesitli illerindeki ilçelerde Milli Savunma Bakanligi’nin uhdesinde bulunan askerlik subelerinden kapatilmasina karar verilen 112’si ilk etapta egitime devredilmis oldu.  Yüzbin metrekarenin üstünde bir alana sahip kapatilan askerlik subeleri Milli Egitim Bakanligi’nin incelemelerinden sonra okul olarak egitim hizmeti verecek.

Milli Savunma Bakani Ismet Yilmaz’in “bu sayi daha da artabilir” açiklamasiyla imzalanan protokol ile devredilen askerlik subeleri ülkenin kuzeyinden güneyine dogusundan batisina bir dagilim gösteriyor. Özellikle yeni egitim yasasi ile okul öncesi ve ilkögretim okullarinda ciddi sikinti yasandigini ifade eden Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer bu protokol ile “kismi bir rahatlama yasandigini” söyledi.

Milli Savunma Bakani Ismet Yilmaz “yilsonuna dogru çikacak yasa ile askerlik yoklamalarinin tek yoklamaya” indirilecegini ve böylelikle “kapatilacak askerlik subelerinin temmuz itibariyle Milli Egitime devredilebilecegini “söyledi.  Ayrica bu                 “binalarin yapilacak çalismalarla gelecek egitim dönemine yetistirilecegini” iki bakan da ifade ettiler.

Güçlü bir Türkiye olmak için egitimin sart oldugu saptamasinda bulunan iki bakan hayirli olmasi dilekleriyle ülkenin egitimine katki verecek bu protokolu Esenler’de imza altina aldilar…

 

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı