Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Esenler'de yarim saat arayla park halindeki iki minibüs yandi

Esenler'de yarim saat arayla park halindeki iki minibüs yandi

ESENLER'de gece saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle önce çöpte çikan yangin park halinde duran bir minibüse siçradi.

ESENLER'de gece saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle önce çöpte çikan yangin park halinde duran bir minibüse siçradi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangini söndürdü. Olaydan yarim saat sonra yaklasik 150 metre mesafede park halinde bir servis minibüsünde de yangin çikti. Tekrar olay yerine gelen itfaiye ekipleri servis minibüsünde çikan yangini da söndürdü. Polis ekipleri her iki olay sonrasi kundaklama süphesi üzerinde durarak genis çapli arastirma baslatti.

Ilk yangin Esenler, Nine Hatun Mahallesinde gece saat 23.45 siralarinda çikti. Iddiaya göre 148. Sokak girisinde bulunan çöp konteynerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangin çikti. Çevredeki vatandaslar da durumu hemen itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. Yangin konteynerin yaninda park halindeki içinde tekstil geri dönüsüm malzemesi bulunan 34 RV 2686 plakali minibüse de sirayet etti. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangina müdahale ederek büyümeden kontrol altina aldi. Çöpte ve minibüsteki yangini söndüren itfaiye ekipleri sogutma çalismasi da yapti. Polis ekipleri de olay yerine 'Akrep' diye tabir edilen zirhli polis araciyla gelerek genis güvenlik önlemi aldi. Minibüsün sahibinden de bilgi alan polis ekipleri etrafta güvenlik kamera çalismasi yapti.

150 METRE YAKININDA SERVIS MINIBÜSÜ YANDI

Itfaiye ekiplerinin çalismasi bitmesiyle polis ekipleri de olay yerinden ayrildi. Bu sirada polis ekipleri ilk olay yerinin yaklasik 150 metre yakininda 34 LAV 898 plakali baska bir servis minibüsünden alevlerin yükseldigini fark etti. Polis ekipleri tekrar itfaiye ekiplerine haber verdi. Itfaiye ekipleri kisa sürede olay yerine gelerek alev alev yanan servis minibüsüne müdahale etti. Itfaiye ekipleri yaptiklari çalisma ile yangini kontrol altina alarak sogutma çalismasi yapti. Polis ekipleri de kundaklama süphesi üzerine çalismalarini sürdürdü. Olayla ilgili sorusturma sürüyor.

ALEV ALEV YANDI Minibüsün yanma anlari bir vatandasin çektigi cep telefonu görüntülerine yansidi. Görüntüler de minibüsün arka kisimlarindan alevlerin yükseldigi itfaiye ekiplerinin de müdahale ettigi görülüyor.



  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli