Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Esenler’de Yasayan Genç Kadindan ”Ölmek Istemiyorum” Feryadi

Esenler’de Yasayan Genç Kadindan ”Ölmek Istemiyorum” Feryadi

Esenlerde yasayan 33 yasindaki Seyhan Önem isimli kadin eski esi tarafindan ölüm tehditleri aldigini, can güvenliginin bulunmadigini duyurarak, "Belki de bunlar son mesajlarim" dedi.

Kadin cinayetlerinin önüne geçilemedigi Türkiye'de kadinlar katledilmeye devam ederken, 'ölmek istemiyoruz' feryatlari gelmeye devam ediyor.

Istanbul Esenler'de yasayan iki çocuk annesi Seyhan Önem (33)  2018 yilinda bosandigi eski esi tarafindan ölüm tehditleri aldigini duyurdu.

Twitter'dan sesini duyurmaya çalisan Önem, "Ben 2 çocuk annesi olarak ölmekten çok korkuyorum. Korktugum için 1 aydir evden disari çikmiyorum. Benim can güvenligim yok. Ölmek istemiyorum, belkide bunlar son mesajlarim" diyerek yardim çagrisinda bulundu.

"Bu ay öldürülen 37. ya da 38. kadin olmak istemiyorum" diyen kadin, "Sikayetlerimi yaptim. Ailemde sikayetçi oldu. Sahis hâlâ ifade vermeye bile gitmemis. Ayrica bagli bulundugu karakol tarafindan sahisa benim ifademin örnegini vermisler. Bununda yasal olmadigini biliyorum. Bir çok sahidim var. Bu sahis bana 2 seçenek sunuyor. Ya dönecegim ya ölecegim.Lütfen yardim edin" dedi.

Önem, eski esinden aldigi tehdit mesajlarini ve sikayet dilekçisine de paylasimlarina ekledi.

"CAN GÜVENLIGIM YOK, ÖLMEK ISTEMIYORUM"

Önem yasadiklarini söyle anlatti:

Merhaba ben Seyhan Önem 33 yasindayim Istanbul/Esenler'de oturuyorum. Esimden 2018'de bosandiktan sonra yasadigim süreci anlatmak istiyorum. Bosandiktan sonra bana sürekli psikolojik siddet uyguladi. Çocuklarimin zarar görmemesi için her seyi kabul ettim.

Eski esim tarafindan sürekli ölüm tehditleri aliyorum ve ailemi sürekli rahatsiz ediyorlar.

1 Temmuz 2020 günü beni arayarak, gelip evden alacagini, eve zorla girecek ve kapiyi açtiracak çevresi oldugunu söyledi. Aldiktan sonra döve döve merdivenlerden indirecegini ve ecelime götürecegini belirtti.

Bu olay olduktan sonra hemen polisi aradim, polis ekipleriyle beraber karakola geçerek sikayetçi oldum ve uzaklastirma karari aldirdim. O günden beri evde hapis hayati yasamaktayim.

Ertesi gün apartmanda ki komsularin zillerini çalarak apartman kapisini açtirdi ve kapidan tehditlerde bulundu. Ayakkabilarimi da çalarak asagi indi ve balkondan baktigimda ayakkabilarimi göstererek bana nasil ulastigini gösterdi.

4 Temmuz 2020 günü kapimda saatlerce oturdu. Ailemi ve beni arayarak gözdagi vermeye devam etti. Bende balkondan kapimda oldugu görüntüleri, arabasini vs. video kaydina aldim.

 

22 Temmuzda dogum günü kutlayacagimiz için çocuklarim bendeydi. Beni çocuklari bahane ederek aradi ve ona geri dönmemi istedi. Geri dönmeyecegimi belirtince gece 03:00 saatlerinde çocuklari almaya geldi. Buraya gelmeden önce anneme gitti.

Sonrasinda bayramin 1. gününe kadar çocuklarimin sesini dahi duymadim. Bayramin 1.günü oglum aradi ve babasinin benimle konusmak istedigini söyledi. Konustugumda çocuklari kullanmayacagini ve onlari gidip alabilecegimi söyledi.

Kanunen bayramin 2.günü saat 10:00'dan 3.günü saat 17:00'ye kadar çocuklari alma hakkim oldugu için sabah 10'da çocuklari almaya gittim. Eve döndügümüzde tekrar aradi ve sosyal medyadan kendisiyle arkadas olmami istedi.

Bu kadar sey yasandiktan sonra aksam ablamin esini arayarak beni evden bile gelip alabilecegini, 3 ay geçsede enseleyecegini ama yine de öldürecegini belirtti. Ayrica 2 Agustos günü kardesi tarafindan mesajlar aldim.

Ben 2 çocuk annesi olarak ölmekten çok korkuyorum. Korktugum için 1 aydir evden disari çikmiyorum. Benim can güvenligim yok. Ölmek istemiyorum, belki de bunlar son mesajlarim."

Kaynak Cumhuriyet gazetesi



  • Pazar 20 ° / 11.9 ° false
  • Pazartesi 18.8 ° / 12.6 ° Güneşli
  • Salı 18.1 ° / 10.5 ° Güneşli