Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

ESENLER'DE YENI KARANTINA ÖNLEMLERI

ESENLER'DE YENI KARANTINA ÖNLEMLERI

Ülkemizde ve tüm dünyada yeniden giderek artis gösteren ve tehlikeli boyutlara ulasan Coronavirüs (Covid-19) salgininin önlenmesine yönelik olarak Esenler Ilçe Hifzissihha Kurulu yeni tedbirler aldi. Ilçenin bazi noktalarinda ve semt pazarlarinda HES kodu

Yapilarin Bahçelievler'de yüzde 83'ü, Bayrampasa'da yüzde 91'i, Beykoz'da üçte ikisi, Güngören'de yüzde 90'i, Sisli'de yüzde 92'si 20 yas ve üstü; Besiktas'ta yaklasik yarisi, Adalar'da yaridan fazlasi, Eyüp'te ise üçte biri 40 ve üstü yasta bulunuyor.

5 Kasim 2020 Persembe günü toplanan Esenler Içle Hifzissihha Kurulu, ilçedeki vaka sayilarini azaltmak ve yayilma hizini önlemek için bir dizi tedbir aldi. Bu tedbirlerden en dikkati çekeni ise, Esenler'in en büyük meydani Dörtyol Meydani, trafige kapali, yaya sirkülasyonunun en fazla oldugu Davutpasa Caddesi ile kapali ve açik semt pazarlarina giriste 9 Kasim 2020 Pazartesi gününden itibaren HES (Hayat Eve Sigar) uygulamasina geçilmesi oldu. Söz konusu tarihten itibaren HES kodu bulunmayanlar buralara giremeyecek. HES kodu uygulamasinda izolasyonda olmasi gerektigi halde disari çikanlarin tespit edilmesi durumunda da cezai islemlerin yapilacagi ögrenildi. Esenler Ilçe Hifzissihha Kurulu'nun konu ile ilgili açiklamasi söyle:

Tüm dünyayi etkisi altina alan Coronavirüs (Covid-19) salgininin toplum sagligi açisindan olusturdugu riski yönetebilmek adina izolasyonda olan vatandaslarimizin diger vatandaslarimiza bulastirma riskini önlemek hayati derecede öneme haizdir.

Bu nedenle 05.11.2020 tarihinde toplanan Ilçe Hifzissihha Kurulumuz tarafindan yapilan degerlendirmelerde, Ilçemiz Dörtyol Meydan girisi ile Davutpasa Caddesi girislerinde 09.11.2020 Pazartesi sabah 06.00'dan itibaren giris-çikis yapan esnaf ve çalisanlari dahil olmak üzere bütün vatandaslarimiza HES KODU uygulamasinin yapilmasina, ayrica yine 09.11. 2020 tarihinden itibaren ilçemizdeki kapali ve açik alanlarda tezgah kuran pazarci esnafina ve çalisanlarina HES KODU uygulamasinin yapilmasina karar verilmistir. Kamuoyuna saygi ile duyurulur.



  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli