Bugün, 18 Ekim 2024 Cuma

Esenler’de 27. Yilinda Sivas Katliami Lanetlendi

Esenler’de 27. Yilinda Sivas Katliami Lanetlendi

Pir Sultan Abdal Kültür Dernegi Esenler Subesi öncülügünde Haci Bektas Veli Kültür ve Tanitma Dernegi ve Anadolu Canlar Cemevi Dernegi, Esenler Dörtyol Cumhuriyet Meydani’nda 1993’de Sivas’ta katledilen 33 cani andilar.

CHP ve HDP Ilçe baskanlarinin da katildigi anma, yakilarak katledilen canlar için bir dakikalik saygi durusu ile basladi.

Ardindan kurumlar adina açiklamalar yapildi. Pir Sultan Abdal Kültür Dernegi Esenler Subesi Baskani Fahrettin ERDOGAN “Bundan tam 27 yil önce büyük halk önderi ve Alevi piri/ozani Pir Sultan Abdal’i anma etkinlikleri kapsaminda Sivas’a giden canlarimizdan, 33 canimiz bütün devlet güçlerinin gözü önünde karanlik zihniyetli, gerici, nefret dolu, barbar, seriatçi bir güruh tarafindan katledildi.

2 Temmuz 1993 Sivas Madimak Katliami özünde sadece Alevilere karsi degil; ezilen, ötekilestirilen, dislanan, yok sayilan bütün toplumsal kesimlere  karsi yapilan bir katliamdir. O yüzden ezilen, ötekilestirilen, dislanan ve yok sayilan herkesi zulme karsi ortak mücadeleye çagiriyoruz. Gelin hep birlikte 2 Temmuz’da tek adam rejimine, fasizme, irkçiliga, gericilige ve baski politikalarina karsi laikligi, özgürlügü, esitligi, adaleti, barisi, demokrasiyi ve halklarin kardesligini savunarak katliamda yitirdigimiz canlarimizi analim. Gelin 2 Temmuz’da acilarimizi ortaklastiralim. Acilarimizi paylasarak azaltalim.   Gelin hep birlikte dayanismayi ve mücadeleyi büyütelim. Büyütelim ki bize bu acilari yasatanlardan hesap sorabilelim. Bütün halkimizi bir daha böyle acilari ve katliamlari yasamamak için Sivas Madimak Katliaminda yitirdigimiz canlarimizi Önderimiz Pir Sultan Abdal’in “Dönen Dönsün Ben Dönmezem Yolumdan” siariyla 2 Temmuz 2020 Persembe günü saat 12:00’de salgina karsi fiziksel mesafeyi koruyarak, Madimak katliami sehitlerimizi unutmadigimizi, unutturmayacagimizi bir kez daha haykiralim.

Anadolu Canlar Cemevi Dernek Baskani Cemal Özdemir “Sivas içimizdeki Kerbeladir. Sivas katliamini unutmak affetmek hiçbir vicdana sigmaz dünya döndügü sürece bu aci içimizde duracak. Hiçbir zaman unutmayacagiz. Hiçbir zaman affetmeyecegiz. Bu katliami gerçeklestirenler ve arkasindaki güçler açiga çikmadigi sürece ve bunlar tarafsiz ve adil sekilde yargilanmadiklari sürece Sivas’in atesi hiçbir zaman sönmeyecek”

Açiklamada katliamin hükümlülerinden Ahmet Turan Kiliç’in Cumhurbaskani Erdogan tarafindan affedilmesi kinanirken, katliam saniklarinin avukatlarinin hala AKP ve devlet içerisinde sürekli ödüllendirildigi vurgulandi.

Katledilen canlar için çira yakilip, Esenler Cemevi zakirinin bir deyis seslendirdigi program 30 Haziran’da Kadiköy’de yapilacak anmaya çagri yapilarak sonlandirildi.



  • Cuma 15.1 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.7 ° / 13.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı