Tarih: 01.01.2018 00:00

Esenler`deki Askeri Araziye 50 Bin Konut Yapilacak

Facebook Twitter Linked-in

Esenler`deki Askeri Araziye 50 Bin Konut Yapilacak
 
Esenler`de Milli Savunma Bakanligi`ndan Belediye`ye devredilen 8.7 milyon metrekarelik askeri arazi, ilçede kentsel dönüsüm sürecinde evleri yikilacak vatandaslarin yeni yuvasi olacak.

Istanbul Büyüksehir Belediye Meclisi, Esenler`deki kentsel dönüsüm çalismalarini hizlandirmak için Esenler Belediyesi ile Istanbul Büyük Sehir Belediyesi arasinda `Ortak Hizmet Protokolü` yapilmasina karar verdi. CHP`li üyelerin `ret` oyu kullandigi karara göre, eski askeri alan kentsel dönüsüm projelerinde `rezerv konut alani` olarak kullanilacak. Bu kapsamda, Esenler`de yikilmasi planlanan konutlarin yerine, bu araziye yaklasik 50 bin konut yapilacak.

Ulasim Hattinda Kalan Ve Yikilacak Konutlar Tasinacak
Protokole göre, Istanbul Büyük Sehir Belediyesi, Esenler,Bagcilar,Bahçelievler, Güngören ve Küçükçekmece gibi ilçelerde planladigi ulasim güzergâhlarinda kalan ve yikilmasi gereken binalarin takasi için de bu alandaki konutlari kullanabilecek.

Öte yandan, bu alanda insa edilecek konutlarin yüzde 10`u Esenler Belediyesi tarafindan IBB`ye teslim edilecek. IBB de arazide TOKI,KIPTAS gibi kendi sirketlerini kullanarak konut üretebilecek.

Büyük Bir Sehir Parki Yapilacak

8.7 milyon metrekarelik arazide konut üretiminin yani sira büyük bir sehir parki da yer alacak. Parkin temasi, tasarimi ve bakiminiIBB üstlenecek. Imzalanmasinin ardindan 3 ay içinde çalismalara baslanacagi belirtilen protokolün süresi 10 yil.



Esenler Belediyesi ile Milli Savunma Bakanligi arasinda arazinin devri ile ilgili olarak 29 Nisan 2015 tarihinde protokol imzalanmisti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —