Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Esenler'deki kuyumcu soygunu ve cinayeti davasinda karar

Esenler'deki kuyumcu soygunu ve cinayeti davasinda karar

Esenler'de hirsizlik amaciyla girdikleri kuyumcu dükkaninin sahibini öldürdükleri gerekçesiyle haklarinda dava açilan Gürcistan uyruklu biri firari 3 sanigin yargilandigi davada, bir sanik agirlastirilmis müebbet ve 31 yil 3 ay hapis cezasina çarptir

Esenler'de hirsizlik amaciyla girdikleri kuyumcu dükkaninin sahibini öldürdükleri gerekçesiyle haklarinda dava açilan Gürcistan uyruklu biri firari 3 sanigin yargilandigi davada, bir sanik agirlastirilmis müebbet ve 31 yil 3 ay hapis cezasina çarptirilirken, bir sanik beraat etti.

Bakirköy 11. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, tutuklu sanik Giorgi Shonia Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile baglanirken, tutuklu sanik Shorena Kukhilava, müstekiler Ali Nihat Koçer ve Murat Koçer ile taraflarin avukatlari katildi.

Durusmada söz alan müsteki Ali Nihat Koçer, saniklarin cezalandirilmasini talep ederek, "Büyük bir magduriyet yasadik. Vicdanimiz yaralidir, bu hususlarin nazara alinmasini istiyoruz." dedi.

Sanik Giorgi Shonia, son savunmasinda, olayin böyle gelisecegini bilmedigini ve birini öldürmek için olay yerine gitmedigini savunarak, içeride hiç ates etmedigini, 2 kez vuruldugu için korkutmak amaciyla havaya ates açtigini öne sürdü.

Shonia, bu olaya karistigi için çok pisman oldugunu dile getirdi.

Diger sanik Shorena Kukhilava, dosyadaki taraflari bu dava açildiginda tanidigini ifade ederek, "Ben üzerime atili suçu islemedim, benim olayla alakam yoktur. 2 yildir tutukluyum, suçu yapanlar disarida gezmektedir. Ailem de kötü durumdadir, beraatimi istiyorum." diye konustu.

Karar

Durusmada kararini açiklayan mahkeme heyeti, hakkinda yakalama karari çikartilan sanik Nika Darchia'nin dosyasinin ayrilmasina karar verdi.

Mahkeme, sanik Shorena Kukhilava'nin üzerine atili suçlari isledigine dair delil bulunmamasi nedeniyle beraatine karar vererek, tahliyesine hükmetti.

Sanik Giorgi Shonia'yi "yakalanmamak amaciyla kasten öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptiran mahkeme, saniga ayrica "yakalanmamak amaciyla kasten öldürmeye tesebbüs etme" suçundan 15 yil, "nitelikli yagma" suçundan 10 yil 6 ay, "silahla tehdit" suçundan 2 yil, "resmi belgede sahtecilik" suçundan 2 yil, "ruhsatsiz silah bulundurma" suçundan 1 yil 6 ay ve "resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyanda bulunma" suçundan 3 ay olmak üzere 31 yil 3 ay hapis cezasi verdi.



  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı