Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Esenler'deki Okullarin 'En'leri Seçildi!

Esenler'deki Okullarin 'En'leri Seçildi!

"En Güzel Okul Benim Okulum" projesi kapsaminda Esenler'deki okullarin 'en'leri belirlendi. Dereceye giren okullar ödüllendirildi.

Esenler Ilçe Milli Egitim Müdürlügü'nün, Esenlerli ögrencilerin motivasyonlarini ve basarilarini arttirmak; idarecilerin, ögretmenlerin, ögrencilerin ve velilerin el ele vermesiyle okullarin iyilestirilmesini, aidiyet duygusunun gelistirilerek hep birlikte okullara dokunulmasini saglamak amaciyla hayata geçirdigi "En Güzel Okul Benim Okulum" projesi kapsaminda yapilan degerlendirmelerle Esenler'deki okullarin 'En'leri seçildi.

DERECEYE GIRENLERE ÖDÜL

Proje kapsaminda okullar, fiziksel, sosyal, sportif, kültürel, akademik, temizlik, görsellik, islevsellik vb. alanlarda ayri ayri ele alindi ve Esenler'deki okullarin 'en'leri belirlendi. Bu yil ikincisi gerçeklesen programda, 13 farkli 'en' kategorisinde degerlendirmeler yapildi. "En Güvenli", "En Hayirsever", "En Sosyal", "En Tasarruflu", "En Temiz", "En Yesil Okul" gibi kategorilerde 1, 2 ve 3'üncü olan okullara toplamda 24 ödül verildi.

Dr. Kadir Topbas Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine; Esenler Kaymakami Adil Karatas, Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Milli Egitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras, okul müdürleri, ögretmenler, ögrenci ve veliler de katildi.

AIDIYET DUYGUSU BASARIYI GETIRDI

"En Güzel Okul Benim Okulum" projesini hayata geçirirken neyi amaçladiklarini ve projenin çiktilarini anlatan Esenler Milli Egitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras, "Bu projede ögrencilerimizin aidiyet duygularini gelistirmek, motivasyonlarini ve basarilarini arttirmayi, dolayisiyla okullarimizin fiziki sartlarini iyilestirerek daha güzel ortamda egitim görmelerini amaçladik. Proje süresince ögrencilerimiz, ögretmenlerimiz ve velilerimizin isbirliginde, dayanisma duygusu yüksek, vatanina ve milletine bagli, milli ve manevi degerleri bilen okullarimizi da tanima firsati bulduk" diye konustu.

100 BIN YETENEKLI GENÇ KESFEDECEGIZ!

"En Güzel Okul Benim Okulum" projesinin çok önemli bir farkindalik olusturdugunu söyleyen Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Belediyesi olarak gençler için farkindalik olusturacak yeni projeleri açikladi.

Göksu, Esenler'de Gençlik ve Spor Bakanligi ile beraber yürütülecek ve Esenler'in yeteneklerini ortaya çikaracak çok büyük bir projeye hazirlandiklarini belirterek, "Bu projenin, 15 Subat'ta starti verilecek ve bir yildan fazla sürecek. 100 bin gencimizi ilgilendiren bu projede bilim, kültür, sanat ve spor alaninda yetenek taramasi yapacagiz. Böylece Esenler'deki çocuklarimizin ve gençlerimizin kendisini gelecege hazirlama konusunda Esenler Belediyesi olarak bu çocuklarimizin elinden tutmak istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

ESENLER'E BILISIM SEHRI GELECEK

Esenler'in gençlerle alakali yeni vizyon projelerinden de söz eden Göksu, "Esenler'in en genç nüfusuna sahip olan bir ilçe olarak gelecek tahayyülü olan gençler yetistirmek için, Esenler'in yeni sehri Akilli Sehir'de bir Bilisim Sehri kuruyoruz. Bu baglamda yakinda çok büyük bir bilim merkezinin temelini atacagiz" dedi.

ESENLER'I YAPAY ZEKÂ MERKEZINE DÖNÜSTÜRECEGIZ

Esenler'i Istanbul'un bilisim üssü yapmak için hayata geçirecekleri diger projeleri de açiklayan Baskan Göksu, su ifadeleri kullandi:

"Esenler'de IT ve yazilim ögrenmek isteyenlere inovasyon merkezleri açacagiz. Bunun yani sira Esenler'i yapay zekâ merkezine dönüstürmek istiyoruz. Ilk uygulamasi olarak Esenler'de her sokakta kamera olacak. Bu kameralar yapay zekâyla desteklenecek ve bir sehir izleme merkezinde bütün sokaklar her boyutuyla izlenecek. Kadinlarimiz da ses etiketlemesi yapacaklar. Ortalama her gün bir kadin, yaptigi etiketleme karsiliginda ilgili firma ile yaptigimiz sözlesme karsisinda para alacak. Hedefimiz, 100 bin hanimefendiyle bu ses etiketlemesi yapmak. Önemli olan, Esenler olarak farkindalik olusturacak projeler hayata geçirmek" açiklamasini yapti.

ISTE ESENLER'IN EN GÜZEL VE EN ÖZEL OKULLARI!

Konusmalarin ardindan "En Güzel Okul Benim Okulum" projesi kapsaminda yapilan degerlendirmelerle Esenler'deki okullardan seçilen 'en'ler, ödüllerine kavustu.

Dereceye giren okullar söyle:



  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23 ° / 14.8 ° Güneşli