Bugün, 28 Eylül 2024 Cumartesi

Esenler`den Çocuk Kaçiran Suriyeliler Yakalandi

Esenler`den Çocuk Kaçiran Suriyeliler Yakalandi

Esenler Ilçe Emniyet Müdürlügü`ne basvuran Yemen uyruklu Ali Hussain El Surmi (63), satacaga eve bakma bahanesiyle gelen kisilerin 14 yasindaki torununu kaçirdiklarini ve kendisinden 3 milyon dolar fidye istendigini söyleyerek yardim istedi.

 Esenler’den Çocuk Kaçiran Suriyeliler Yakalandi
 
Esenler Ilçe Emniyet Müdürlügü`ne basvuran Yemen uyruklu Ali Hussain El Surmi (63), satacaga eve bakma bahanesiyle gelen kisilerin 14 yasindaki torununu kaçirdiklarini ve kendisinden 3 milyon dolar fidye istendigini söyleyerek yardim istedi.
 
Istanbul`da Yemen uyruklu bir isadaminin 14 yasindaki torununu kaçirarak 3 milyon dolar fidye isteyen Suriyeli 3 kisi gözaltina alindi.

 
Istanbul`da Yemen uyruklu bir isadaminin 14 yasindaki torununu kaçirarak 3 milyon dolar fidye isteyen Suriyeli 3 kisi gözaltina alindi. Silivri`de bir villaya yapilan baskinda 56 saat rehin tutulan 14 yasindaki çocuk kurtarildi. Süphelilerin ev alma bahanesiyle aileyle baglanti kurdugu ve tuzak kurarak çocugu kaçirdiklari ögrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Esenler Ilçe Emniyet Müdürlügü`ne basvuran Yemen uyruklu Ali Hussain El Surmi(63), satacaga eve bakma bahanesiyle gelen kisilerin 14 yasindaki torununu kaçirdiklarini ve kendisinden 3 milyon dolar fidye istendigini söyleyerek yardim istedi.
 
Mobilya isiyle ugrastigi ögrenilen Ali Hussain El Surmi "Cuma günü gündüz gelip eve baktilar. Daha sonra bana eslerinin de göreceklerini söyleyerek yanimdan ayrildilar. Aksam saatlerinde beni telefonla arayarak, disarida bulusmak ve eve tekrar bakmak istediklerini söylediler. Torunumu alarak bulasacagimiz yere gittim. Ancak oraya vardigimizda bana silah çekerek kovaladilar. Geri döndügümde torunum araçta yoktu. Daha sonra beni telefonla arayan bir kisi, 3 milyon dolar vermezsem torunumu bir daha göremeyecegimi söyledi" dedi.

ÖNCE SÜPHELILERIN OTOMOBILININ PLAKASI BELIRLENDI
Bu basvuru üzerine Asayis Sube Müdürlügü`ne bagli ekipler harekete geçerek konuyla ilgili sorusturma baslatti. Güvenlik kamera görüntüleri incelenerek süphelilerin kullandigi otomobilin plakasini tespit edildi. Yapilan inceleme sonucu aracin Silivri bölgesinde oldugu belirlendi ve ögrenilen Ali Hussain El Surmi`ye fidyecilerle telefonla teklifi kabul etmis gibi yaparak suçlulari oyalamasi istendi.

KAÇIRILAN ÇOCUGUN SESI TELEFONDA 48 SAAT SONRA DUYULDU
Rehine kurtarma ve Müzakere timi tarafindan sürdürülen operasyonda kaçirilan 14 yasindaki A.R.S `nin kaçirildiktan 48 saat sonra sag oldugunu kanitlayan telefondaki sesi ilk defa duyuldu. Bu gelisme üzerine tüm ekipler Silivri bölgesine gönderilerek genis çapli bir arama baslatildi.

KAÇIRILAN ÇOCUK ZORLA TUTULDUGU VILLADA KURTARILDIYapilan çalismalar sonucu ilk önce süphelilerin olayda kullandigi araç ve içinde bulunan iki kisi, Seymen köyünde polis tarafindan gözaltina alindi. Hemen ardindan, bu sahislarin yakalandigi yere 500 metre uzaklikta bir villaya baskin yapildi. Baskin sirasinda evde bulunan bir kisi daha yakalanirken, kaçirilan 14 yasindaki çocuk zorla tutuldugu odadan kurtarildi. 56 saat boyunca süphelilerin yaninda rehin kalan A.R.S., dedesine teslim edildi.

SÜPHELILER ADLIYEYE SEVK EDILDI
Olayla ilgili yakalanan Suriyeliler Farajallah K.(32), Muhammed D.(24) ve Muhammet Abdulnasir K.(25) Gasp Büro Amirliginde sorgulandi. Süphelilerin poliste yapilan sorgularinda suçlarini itiraf ettikleri ögrenildi. Poliste islemleri tamamlanan süpheliler adliyeye sevk edildi.
 



  • Cumartesi 27.1 ° / 19.7 ° Güneşli
  • Pazar 26.3 ° / 20.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 15.9 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu