Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

ESENLER`DEN GERI DÖNÜSÜM HAMLESI

ESENLER`DEN GERI DÖNÜSÜM HAMLESI

Esenler`de geri dönüsümden elde edilen 500 bin defter, Çevre ve Sehircilik Bakani Idris Güllüce`nin katildigi bir törenle ögrencilere dagitildi. "Bu proje ile kitap, defter barisik oldu" diyen Bakan Güllüce, sifir atik politikasinin, Türkiye`nin kalkinmas

ESENLER`DEN GERI DÖNÜSÜM HAMLESI

Esenler’de geri dönüsümden elde edilen 500 bin defter, Çevre ve Sehircilik Bakani Idris Güllüce’nin katildigi bir törenle ögrencilere dagitildi. "Bu proje ile kitap, defter barisik oldu" diyen Bakan Güllüce, sifir atik politikasinin, Türkiye`nin kalkinmasina; Türkiye`nin kalkinmasinin da, istikrara bagli oldugunu söyledi.

Esenler Belediyesi, geri dönüsüm tesislerinde tamamen atiklarin ayristirilmasindan elde ettigi gelir ile 6 yildir ilçe genelindeki ögrencilerin defter ihtiyacini karsilamaya devam ediyor. Önceki 5 yilda oldugu gibi, bu yil da geri dönüsümden elde edilen 500 bin defter, törenle Esenlerli ögrencilere dagitildi.

Neyyir Turhan Imam Hatip Ortaokulu`nda düzenlenen Defter Dagitim Töreni`ne; Çevre ve Sehircilik Bakani Idris Güllüce, AK Parti Istanbul Milletvekili Halis Dalkiliç, Esenler Kaymakami Yüksel Ünal, Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Ilçe Milli Egitim Müdürü Bayram Ercan, Belediye Baskan Yardimcilari, bazi il genel meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, okul müdürleri, ögretmenler, veliler ve çok sayida ögrenci katildi.

"6 YILDA 3 MILYON DEFTER HEDIYE ETTIK"

Geri dönüsüm tesislerinin çalisma sistemini anlatan sinevizyon gösterimiyle baslayan törende konusan Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, geri dönüsümden elde ettikleri gelirle Esenler`deki 85 bin ögrencinin defter ihtiyacini karsiladiklarini söyledi. Esenler Belediyesi olarak kapsamli geri dönüsüm çalismalari yaptiklarini belirten Baskan Göksu, "Her atigin dönüsmesi gerektigi bilinci ile her çöpü, sehrimiz için bir firsat olarak görüyoruz. Bugün geri dönüsümden elde ettigimiz üç milyonuncu defterimizi çocuklarimiza hediye ediyoruz. Bu defterler ile çocuklarimiza hem çevre bilinci hem de bir sehir kültürü kazandirmayi amaçliyoruz" dedi.

ESENLER`DE ARTIK ÇÖPTEN EKMEK DE ÇIKIYOR

Geri dönüsüm çalismalariyla çöpten sadece defter elde etmediklerine dikkat çeken Baskan Göksu, "Türkiye`de bir ilk olan ve Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan tarafindan ödüllendirilen sosyal marketimiz EDIM`de ihtiyaç sahiplerine verdigimiz yag ve deterjanlari da çöpten elde ediyoruz. Yeni bir uygulama ile simdi Esenler`de çöpten ekmek de çikartiyoruz. Halkimiz, ESMATIK`lere atacaklari her atik madde ile puan kazanacak ve katlarinda biriken her 30 puan ile projeye katilan firinlardan bir ekmek alabilecek. Arzu ederlerse, hanimefendiler evlerinin günlük ekmek ihtiyacini geri dönüsümden karsilayabilecekler." 

 

GERI DÖNÜSÜME ESENLER`DEN BÜYÜK DESTEK

Yeni uygulamaya iliskin açiklamasi vatandaslardan büyük alkis alan Baskan Göksu, konusmasinda atik pil ve mavi kapak toplama kampanyalarina da degindi. Geri dönüsüm kampanyalarina destek veren Esenlerlilere tesekkür eden Baskan Göksu, sözlerine söyle devam etti: "Bizim yaptigimiz bu çalismalar, Esenler halkinin büyük destegi ile katkisi ile devam ediyor. Bunun neticesinde Esenler, atik pil toplamada Istanbul`da ilk üçte. Su ana kadar 405 ton mavi kapak topladik. Mavi Kapak`ta Türkiye`de en iyilerden birisiyiz. Anadolu`dan hatta Amerika`dan bile bize mavi kapak gönderenler var. Su ana kadar 2 bin 475 tekerlekli sandalye ve 24 akülü engelli araci dagittik. Bu Esenler halkinin kadirsinasligidir".     

 Hükümet olarak sifir atik politikamiz var

Törende son olarak Çevre ve Sehircilik Bakani Idris Güllüce konustu. Bugünün gelismis ülkelerinin dünyayi fiziksel ve manevi olarak kirlettiklerini belirten Bakan Güllüce, "Türkiye olarak; çevreyi koruyarak, isçimizi, insanimizi koruyarak kalkinmaya çalisiyoruz. Belediyelerimiz de bu noktada önemli çalismalar yapiyor. Esenler Belediyemizin yaptigi bu proje ile kitap, defter barisik oldu. Hükümet olarak sifir atik politikamiz var. Bu hedef, hükümetin ayni politikalari üreterek kalkinmasi gerekiyor" dedi. 

 

Törende Esenler Kaymakami Yüksel Ünal ve Esenler Ilçe Milli Egitim Müdürü Bayram Ercan da birer konusma yaparak, atiktan defter elde edilmesinin ülkenin gelecegi adina önemli oldugunu ifade ettiler.

ESMATIK`I ILK KULLANAN BAKAN GÜLLÜCE OLDU

Törende Esenler Belediyesi tarafindan gelistirilen yeni atik toplama uygulamasi ESMATIK de tanitildi. Atilan her atik madde ile puan ve katlarinda biriken her 30 puanla bir ekmek alinabilen ESMATIK, ilk olarak Bakan Güllüce tarafindan kullanildi. ESMATIK`e attigi atik plastik siselerle puan toplayan Bakan Güllüce, ESMATIK kartinda biriken 30 puan ile bir ekmek aldi.

GERI DÖNÜSÜMDEN KENTSEL DÖNÜSÜME

2014-15 Egitim - Ögretim Yili Okullar Arasi Atik Pil Toplama Yarismasi`nda dereceye giren okullara çesitli hediyelerin verildigi törende, Esenler’de özel tesebbüs eliyle gerçeklestirilen  ve 198 daireden olusan Cevizli Bahçe Kentsel Dönüsüm konutlarinin temeli telekonferans ile atildi. Törenin Cevizli Bahçe Konutlari önünde Esenler Belediye Baskan Yardimcisi Orhan Oguz Türk, ESINDER Yönetim Kurulu Baskani Özkan Ercan, Esenler Belediyesi Kentsel Dönüsüm Müdürü Sezayi Köse ve diger ilgililer hazir bulundu.

Tören, Bakan Güllüce, Milletvekili Dalkiliç, Kaymakam Ünal ve Baskan Göksu`nun ögrencilere defter dagitimi ile son buldu.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli