Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Esenler Depremi Unutmuyor

Esenler Depremi Unutmuyor

Büyük Marmara Depremi`nin yildönümünde Esenler`de depreme yönelik yürütülen kentsel dönüsüm çalismalari hakkinda bilgi veren Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, ilçede konutlarin yüzde 40`inin yenilendigini, kalanlarini da 2023`e kadar tamamlayacakl

Esenler Depremi Unutmuyor

Esenlerde konutlarin yüzde 40`inin yenilendi

Büyük Marmara Depremi`nin yildönümünde Esenler`de depreme yönelik yürütülen kentsel dönüsüm çalismalari hakkinda bilgi veren Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, ilçede konutlarin yüzde 40`inin yenilendigini, kalanlarini da 2023`e kadar tamamlayacaklarini söyledi.

17 Agustos 1999`da meydana gelen ve binlerce vatandasin hayatini kaybetmesine, on binlerce vatandasin yaralanmasina yol açan Marmara Depremi`nin, 19`uncu yili nedeniyle Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, Esenler`de depreme yönelik çalismalari anlatti. Ülkemizin en aktif deprem kusaklarinin birinin üzerinde bulundugunu ve bu sebeple depremin her zaman gündemimizin ilk maddelerinden birisi olmasi gerektigini belirten Göksu, "Geride yalnizca yikim ve aci birakan önemli olaylar genellikle hatirlanmak istenmiyor. 17 Agustos, sönen umutlari yeniden canlandirmak, vatandaslara güven duygusunu yeniden kazandirmak ve depremle yasamayi ögrenebilmek için sorumluluklari hatirlatan bir tarihtir. Biz hep bu anlayisla çalismalarimizi sürdürüyoruz. Esenler`de depreme dayanikli saglam konutlar üreterek muhtemel bir Marmara depremine ilçemizi hazirlamaya çalisiyoruz" diye konustu.

"DEPREMDEN KORUNMANIN YOLU DAYANIKSIZ BINALARIN YENILENMESINDEN GEÇER"

Ülkemizde geçmiste yasanan depremlerin günümüzde ve gelecekte de yasanilmasinin kaçinilmaz oldugunu kaydeden Göksu, su ifadeleri kullandi:

"Burada en önemli husus, depremle yasamasini ögrenmek, yasadigimiz alandaki binalari depreme dayanikli hale getirmek ve yasadigimiz yüzyilin bilimsel verileri isiginda sahip oldugumuz bilgi, birikim ve teknolojiyi kullanarak tedbirlerimizi almamiz, kurumlarimizla ve vatandaslarimizla bir bütünlük içerisinde her zaman depreme hazirlikli olmaliyiz ve yasanan bu büyük acidan ders çikarmaliyiz. Çikarilacak en büyük ders, depreme her an hazir olmak ve ondan korunmaktir. Bunun da tek yolu, depreme dayaniksiz binalarin yenilenmesidir."

"ESENLER`IN YÜZDE 40`I YENILENDI"

Esenler`deki kentsel dönüsüm çalismalari hakkinda da bilgi veren M. Tevfik Göksu, sunlari kaydetti:

"Gerek devlet eliyle, gerekse özel tesebbüs eliyle son yillarda ilçemizde büyük bir dönüsüm seferberligi yürütüyoruz. Göreve geldigimden bu yana Esenler`deki konutlarin yaklasik yüzde 40`i yenilendi. Yaklasik 57 bin konutun daha yenilenmesi gerekiyor. Bunlardan 40 binini belediyemize devredilen askeri araziye tasiyarak yenileyecegiz. Metris Kislasi alanina tasinacak 40 bin konut içerisinde bulunan 16 bin 500 konut donati alanlari üzerinde bulunuyor. Donati alanlari halkin ortak kullanim alanidir ve imara kapalidir. Zamaninda nasil olmussa yapilasmaya izin vermisler. Biz bu 16 bin 500 konutu Metris Kislasi arazisine tasidiktan sonra donati alanlarini vatandasin kullanimina açacagiz. Buralarin plan fonksiyonu ne ise onu yapacagiz. Yol, yesil alan, okul, karakol, ibadet yeri, saglik tesisi gibi alanlar olarak vatandasin kullanimina sunacagiz. Böylece simdiki Esenler büyük ölçüde ferahlayacak, vatandaslarimiz yogunluktan kurtarilacak. Geri kalan 17 bin konutu da yerinde dönüsümle yenileyecegiz. Hedefimiz, 2023 yilina kadar Esenler`in tüm konutlarini yenilemek ve depreme dayanikli hale getirmektir."



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli