Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

Esenler`e Afad Araci

Esenler`e Afad Araci

Esenler Belediyesi, deprem, yangin ve sel gibi her türlü afet ve olaganüstü durumunda müdahaleye hazir, tam donanimli bir AFAD (Afet ve Acil Durum) araci satin aldi.

Esenler’e Afad Araci

Esenler Belediyesi, deprem, yangin ve sel gibi her türlü afet ve olaganüstü durumunda müdahaleye hazir, tam donanimli bir AFAD (Afet ve Acil Durum) araci satin aldi.

Destek Hizmetleri Müdürlügü Afet Koordinasyon Merkezi Amirligi bünyesinde faaliyet gösteren Esenler Belediyesi Kurtarma Arama Teskilati (ESKAT) her geçen gün biraz daha güçlendiriliyor. Özel olarak yetistirilmis 70 kisiden olusan ESKAT ekibi sürekli olarak bir taraftan egitimlerine devam ederken, bir taraftan da araç – gereç bakimindan takviye ediliyor.

HER AN HAZIR

Son olarak ESKAT için 4x4 çift kabinli AFAD (Afet ve Acil Durum) araci satin alindi. Arazi tipli araçta olaganüstü durumlara müdahale etmek için yok yok. Araçta, jenaratörden, sisme çadirlara, hidrolik kesme aletlerinden canli arama cihazlarina, botlardan helikopter sedyelerine, kirici ve delicilerden bir futbol sahasini aydinlatabilecek kapasitede isik kulesine kadar her son teknoloji ürünü her türlü arama kurtarma malzemesi bulunuyor.

SIMDI DAHA GÜÇLÜYÜZ

Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, Esenler’de, Türkiye’de veya dünyanin herhangi bir yerinde meydana gelebilecek her türlü afete karsi 70 kisilik ESKAT ekibi ve afet gönüllüleri ile müdahaleye hazir olduklarini belirterek, “Simdi AFAD aracimiz ve yeni alinan diger cihazlarimizla ekibimizi daha da güçlendirdik. Cenab-i Allah bizi bu cihazlari hiçbir zaman kullanmak zorunda birakmasin. Ancak böyle bir durumla karsilastigimiz zaman da her an müdahaleye haziriz” dedi.



  • Perşembe 22.5 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu