Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Esenler`e Türkiye`nin Ilk Ekmek Okulu

Esenler`e Türkiye`nin Ilk Ekmek Okulu

Esenler`de bir tarih daha canlaniyor. Yildiz Teknik Üniversitesi Davutpasa Kampüsü sinirlari içinde ye alan tarihi firinda restorasyon çalismalari basladi. Çalismalar tamamlandiginda Esenler, Türkiye`nin ilk Ekmekçilik Okulu`na ev sahipligi yapacak.

Esenler’e Türkiye’nin Ilk Ekmek Okulu

 

Esenler’de bir tarih daha canlaniyor. Yildiz Teknik Üniversitesi Davutpasa Kampüsü sinirlari içinde ye alan tarihi firinda restorasyon çalismalari basladi. Çalismalar tamamlandiginda Esenler, Türkiye’nin ilk Ekmekçilik Okulu’na ev sahipligi yapacak.

 

Esenler’de tarih canlanmaya devam ediyor. Dönemimin özellikleri degistirilmeden restore edilerek halkin hizmetine sunulan tarihi mekanlara bir yenisi daha eklendi. Yildiz Teknik Üniversitesi Davutpasa Kampüsü’nde bulunan tarihi firin, Istanbul Büyüksehir Belediyesi tarafindan restore edilerek Unlu Mamuller ve Firincilik Egitim Merkezi olarak egitimin hizmetine sunulacak. Yildiz Teknik Üniversitesi Davutpasa Kampüsü’nde Unlu Mamuller ve Firincilik Egitim Merkezi kurulmasiyla ilgili Istanbul Büyüksehir Belediyesi ile Yildiz Teknik Üniversitesi arasinda protokol imzalanmasinin ardindan yaklasik 12 bin metrekare alan üzerinde kurulu tarihi firinin röleve, restitüsyon ve restorasyon çalismalari basladi.

Yapilan tüm bu çalismalarin ardindan Firincilik Egitim Merkezi’ne dönüsecek olan Osmanlidan kalma tarihi firin sayesinde artik Türkiye’de okullu firincilar dönemi baslayacak. Usta-çiraktan “egitimli” dönemine Türkiye’de ilk defa böyle bir adim atildigini, bu okul ayni zamanda bir müze olarak da hizmet verecek.

 

Istanbul Firincilik Egitim Merkezi’ne lise mezunlari alinacak ve iki yil sürecek egitim programi ile sektör içi hizmet egitimine tabi tutulacak. Istanbul Firincilik Egitim Merkezi 3 bin 500 metrekaresi kapali, 12 bin metrekarelik bir alanda kurulacak.

 



  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli