Tarih: 01.01.2018 00:00

ESENLER`E 500 YATAKLI HASTANE

Facebook Twitter Linked-in

ESENLER`E 500 YATAKLI HASTANE

Esenler, 103 yatakli Esenler Kadin Dogum ve Çocuk Hastaliklari Hastanesi`nden sonra 500 yatakli ikinci devlet hastanesine kavusuyor. Askeri bölgenin ilk etabinda yapilacak dev hastane için proje çalismalari basladi.

 

 2014 yilinda üç blok halinde 6 katli ve 18 bin metre kare kapali alana sahip, 103 yatakli Esenler Kadin Dogum ve Çocuk Hastaliklari Hastanesi`nin ardindan Esenler`e ikinci bir devlet hastanesi daha geliyor. Saglik Bakanligi, plan çalismalari tamamlan askeri bölgenin ilk etabinda 500 yatak kapasiteli dev bir hastane yapacak. Hastane, günümüz teknolojisine uygun modern tibbi cihazlarla donatilacak ve hemen her bransta hizmet verecek. Yeni Esenler Devlet Hastanesi, otel konforunda günümüz sartlarina ve imkanlarina uygun, hastalarin ve çalisanlarin tüm isteklerini karsilayan bir hastane olacak.

 

Yeni hastane ile ilgili proje çalismalarinin basladigini söyleyen Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, "Genç bir nüfusa sahip ve dogum oranlarinin en yüksek ilçelerden birisi olan Esenlerimizi öncelikle bir kadin dogum ve çocuk hastaliklari hastanesine kavusturduk. Simdi, sürekli gelisen ilçemize her bransta hizmet verecek poliklinikleriyle bir devlet hastanesi daha kazandiriyoruz. Saglik Bakanligimiz ile tüm görüsmeleri yaptik. Yerimizi belirledik, proje çalismalarina baslandi. Son teknolojik tibbi cihazlarla donatilacak bu modern dev hastanemiz hem Esenler halkina, hem de komsu ilçelerdeki vatandaslarimiza hizmet verecek. Bölgemizde büyük bir ihtiyaci karsilayacak, hastanemiz simdiden hayirli olsun" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —