Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

Esenler`e Yeni Kültür Merkezi

Esenler`e Yeni Kültür Merkezi

Esenler Belediyesi tarafindan insaatina baslanan Nenehatun Kültür Merkezi, Esenler`in kültür ve sanat hayatina yeni bir soluk getirecek. Toplam 1750 metrekarelik bir alanda kurulacak olan Nenehatun Kültür Merkezi, tiyatro, konferans ve seminer salonlari

Esenler’e Yeni Kültür Merkezi

Esenler Belediyesi tarafindan insaatina baslanan Nenehatun Kültür Merkezi, Esenler’in kültür ve sanat hayatina yeni bir soluk getirecek. Toplam 1750 metrekarelik bir alanda kurulacak olan Nenehatun Kültür Merkezi,  tiyatro,  konferans ve seminer salonlari, egitim odalari ve derslikleriyle ilçe halkina hizmet edecek.

Esenler’de kültür ve sanat hizmetlerine hiz kesmeden devam eden Esenler Belediyesi, Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nden sonra ikinci kültür merkezini daha Esenler’e kazandiriyor.

Sosyal ve kültürel faaliyetlerin hiz kazandigi Esenler’de ilçede insanlarin sinema, tiyatro, konser, toplanti gibi sosyal ve kültürel faaliyetlerini karsilayabilecek alanlarin yetersiz olmasi nedeniyle yeni kültür merkezleri olusturulmasina yönelik proje faaliyetleri sürdüren Esenler Belediyesi, bu kapsamda Nenehatun Kültür Merkezi projesini hayata geçiriyor.

Kisa bir süre önce insaatina baslanan Nenehatun Kültür Merkezi ile,  ilçe halkinin sanatsal ve kültürel ihtiyaçlarina hizmet verilmesi amaçlaniyor. Esenler’de halkin yasam kalitesini yükseltilmek ve ilçenin kentsel kalitesini artirarak cazibe merkezi olusturmayi amaçladiklarini söyleyen Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, “Amacimiz, kültürel alanda ihtiyaç duyulan tüm çagdas altyapi olusturmak istiyoruz. Nenehatun Kültür Merkezi de bunlardan birisi” dedi.

Kültür Merkezi’nin ulusal ve uluslar arasi her türlü sanat etkinligine ev sahipligi yapacagini söyleyen Göksu, “Gayretimiz, Esenler’i en çok kültür tüketen ilçelerden birisi yapmak. Bu amaç dogrultusunda hizla ilerliyoruz” seklinde konustu.

Toplam 1.750 metrekarelik bir alanda kurulacak olan Nenehatun Kültür Merkezi tamamlandiginda,  500 kisilik tiyatro ve konferans salonu, 140’ar kisilik 2 adet seminer salonu, egitim odalari ve derslikleriyle birlikte hizmet verecek. Otopark üzerine insa edilecek Nenehatun Kültür Merkezi’nin araç park ihtiyaci da mevcut otoparktan karsilanacak.

 

 



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli