Bugün, 18 Ekim 2024 Cuma

Esenler`e Yeni Ögretmenler

Esenler`e Yeni Ögretmenler

Ilçede göreve yeni baslayan ögretmenlerle bir araya gelen Esenler Kaymakami Yüksel Ünal , "Onlara devlet, millet bilincini, helâli, harami ögretin" tavsiyesinde bulundu.

Esenler`e Yeni Ögretmenler

Ilçede göreve yeni baslayan ögretmenlerle bir araya gelen Esenler Kaymakami Yüksel Ünal , "Onlara devlet, millet bilincini, helâli, harami ögretin" tavsiyesinde bulundu.

Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, ilçede göreve yeni baslayan ögretmenlerle yemekli toplantida bir araya geldi. Dr. Kadir Topbas Kültür ve Sanat Merkezi`nde düzenlenen programa Baskan Göksu`nun yani sira; Esenler Kaymakami Yüksel Ünal, Esenler Ilçe Milli Egitim Müdürü Bayram Ercan, Ilçe Emniyet Müdürü Hakan Yilmaz, Belediye Baskan Yardimcilari, okul müdürleri ve ögretmenler katildi.

SIZE EMANET

Programda ilk konusmayi yapan Esenler Ilçe Milli Egitim Müdürü Bayram Ercan, göreve yeni baslayan ögretmenlere basarilar dileyerek, "Ögretmenler, anne - babalarin evlatlarini emanet ettigi yegâne insanlardir. O emanetleri siz koruyacaksiniz" dedi.

`YENI ESENLER` ALGISIYLA ÇALISIN

Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Esenler`deki gelisime dikkat çekerek ilçede göreve yeni baslayacak ögretmenlere, "Esenler ile ilgili bildiklerinizi unutun. `Yeni Esenler` algisiyla görevinizi sürdürün" tavsiyesinde bulundu. Esenler`in Istanbul`un en genç nüfusuna sahip ilçesi oldugunu hatirlatan Göksu, "Esenler`de dogurganlik orani çok yüksek. Geleneklerinden kopmayan ama moderniteyi de yasayan bir ilçedesiniz" diye konustu.

5 YILDA 100 TRILYON

Esenler`in son 5 yilda egitimde ataga kalktigini belirten Göksu, "Istanbul`da egitime yapilan yatirimlarin en fazla oldugu ilçelerden birindesiniz. 4 - 5 yilda egitime yaptigimiz yatirimlar 100 trilyonun üzerinde" dedi. Göksu ögretmenlere, "Ismi anildiginda saygi duyulan ögretmen olmak istiyorsaniz mesleginizi sevmeniz ve isinizi rüyanizda görmeniz gerekir" dedi.

 

SEVGI MESLEGI

Esenler Kaymakami Yüksel Ünal da, ögretmenligin fedakârlik isteyen bir meslek oldugunu kaydederek, "Zengin olmak için ögretmenlik meslegi yapilmaz. Bu meslek parayla ölçülmez. Ögretmenlik sevgi meslegidir" dedi. Ünal konusmasinin sonunda ögretmenlere, yapacaklari her davranisin ögrencilere örnek olacagini hatirlatarak, "Onlara devlet, millet bilincini, helâli, harami ögretin" dedi.

 



  • Cuma 15.1 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.7 ° / 13.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı