Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

ESENLER`E YENI `YASAM BULVARI`

ESENLER`E YENI `YASAM BULVARI`

Esenler Belediyesi, Istanbul Büyük sehir Belediyesi isbirligi ile O3 Güney Yan Yol güzergahi üzerinde ilçeye yeni bir yasam alani kazandiriyor.

ESENLER`E YENI `YASAM BULVARI`


Esenler Belediyesi, Istanbul Büyük sehir Belediyesi isbirligi ile O3 Güney Yan Yol güzergahi üzerinde ilçeye yeni bir yasam alani kazandiriyor. 1 kilometre uzunlugunda ve 100 bin metrekare alana sahip Esenler Yasam Bulvari, meydanlari, tematik parklari, spor alanlari, yaya köprüleri, bilim parki ve çocuk oyun sokagiyla 7den 70`e tüm ilçe halkinin yeni bulusma noktasi olacak.  

 

Esenler Yasam Bulvari, O3 TEM Baglanti Yolu`nun güney kisminda Birlik ve Kazim Karabekir Mahallerini kapsayan alanda yapilacak. Yaklasik 1 kilometre uzunlugundaki yasam bulvari, 100 bin metrekare büyüklügünde olacak.

 

Proje kapsaminda; 285 metre uzunlugunda bir yaya köprüsü ile Cumhuriyet tarihinin ikinci tas camisinin yaninda 2 bin 800 metrekare büyüklügündeki bir meydan insa edilecek. Meydanda, kapali çocuk oyun ve kadin spor alani, kaykay pisti, dijital ve sokak oyunlarini kapsayan açik spor ve oyun alanlari yer alacak. Meydanin altina insa edilecek 4 katli ve 16 bin 975 metrekare alan sahip yer alti otoparki ile bölgenin otopark problemine kalici çözüm getirilecek. Yeralti kapali otoparki 475 araç kapasiteli olacak.


MEYDAN, PARK, SPOR ALANI VE ÇOCUK SOKAGI


 

Türkiye`nin ilk Çocuk Sokagi`nin bulundugu Esenler, proje ile ikinci çocuk sokagina da kavusacak. 821. Sokak, trafige kapatilarak "çocuk oyun sokagi"na dönüstürülecek.

 

Türkiye’nin ilk bilim parki unvanini tasiyan Esenler Bilim Parki`na, yeni bir görünüm kazandirilacak. "Evreni Çevirme", "Yüksege Uçus" ve "Ayda Yürüyüs" gibi oyun gruplari ile çocuklarin yeni deneyimleri tecrübe etmesi saglanacak.  

 

23. Sokak ve 1017. Sokak arasindaki bölgede, alternatif sporlar için meydan düzenlemesi yapilacak. 615 metrekarelik meydana buz pisti de insa edilecek.

 

Proje kapsaminda yapilmasi planlanan yesil alanlar ve meydanlar için 267 bagimsiz bölümün yer aldigi 104 bina yikildi.  



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli