Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Esenler`e ?yerinde dönüsme` modeli

Esenler`e ?yerinde dönüsme` modeli

20 Esenler müteahhidinin kurdugu ESINDER, Esenler`deki dönüsüm kapsaminda "Yerinde Uygulama Projesi"ni baslatti. Projeyle, evler yenilenerek geri veriliyor ve ödemeler 1-2 yil sonra basliyor

Haber Merkezi/Gazete Esenler

Esenler`e ‘yerinde dönüsme’ modeli

20 Esenler müteahhidinin kurdugu ESINDER, Esenler`deki dönüsüm kapsaminda "Yerinde Uygulama Projesi"ni baslatti. Projeyle, evler yenilenerek geri veriliyor ve ödemeler 1-2 yil sonra basliyor

Esinder Baskani Özkan Ercan, riskli yapilarda iskan hakki verilmeyen dairelerin tek kurtulusunun, baslattiklari `Yerinde Uygulama Projesi` oldugunu söyledi.

Binanin Degerini 4 - 5 Kat Arttiriyoruz                                                                 

Esenler müteahhitlerinin bir araya gelerek kurdugu dernek, 20 ay önce sirketleserek faaliyetlerine devam etti. Türkiye`de bir ilki gerçeklestirerek insaat sektörüne yeni bir anlayis kazandirdiklarini söyleyen ESINDER Baskani Özkan Ercan; "Is Bankasi garantörlügünde basladigimiz `Yerinde Uygulama Projesi` ile kentsel dönüsüme ugrayan, riskli bina statüsüne girmis ya da imar ömrünü tamamlamis iskan hakki verilmeyen yapilari yeniliyoruz. Üstünde 10 ay çalistigimiz projeden biraz söz etmek gerekirse, kisinin evini kisiye yenileyerek geri veriyoruz. Yeniledigimiz ev karsiliginda da 1 veya 2 yil sonra ödenmeye baslayacak ve bütçeleri zorlamayacak ödeme sekilleriyle binanin degerini su anki durumundan 4 - 5 kat arttiriyoruz" açiklamasinda bulundu.

Bakkalin AVM mücadelesi
20 ay önce 20 dernek üyesinin kuruculugunu üstlenerek faaliyete geçirdigi ESINDER sirketi Yönetim Kurulu Baskani Özkan Ercan; "Sektördeki rakiplerimize baktigimizda eger ESINDER çatisi altinda toplanmasaydik, çok basit bir tabirle bakkallarin, avmlere karsi verdigi savasi verecektik. Su an üstünde çalistigimiz Cevizlibahçe ve Esensehir projeleri de maliklerin isteklerine göre ve degisen teknolojinin tüm nimetlerinden yararlanilarak ortaya çikti. Büyüme hedefimizin dogrultusunda ilk olarak Esenler`e hakettigi degeri kazandiracagiz" açiklamasinda bulundu.

480 ailenin evi yenileniyor

Iki tane projenin de çok hizli ilerledigini ve maliklerin neredeyse hepsinin onay verdigini söyleyen Ercan dönüsüm projeleriyle ilgili su bilgileri verdi; "Cevizlibag projemizde toplamla 10 bin 500 metrekarelik alan içinde 260 hak sahibini yerinde dönüsüm projemizle ev sahibi yaparken bir yanda da Esensehir projemize start verdik. Bu projede 8 bin 900 metrekarelik bir alanda 220 hak sahibinin evini yenileyerek deger katiyoruz. Projelerimizde, yüzde 70 yesil alan, spor salonlari, yüzme havuzlari ve otoparklarla tamamen bir sosyal donati alani olusturuyoruz" seklinde konustu.

ESINDER`den müteahhitlik okulu

Adres Patent`le birlikte markalasma faaliyetlerini arttirmak için bir protokol imzalayan ESINDER, Aydin Üniversitesi ile ortak bir müteahhitlik okulu açarak müteahhit kavramini tamamen silmeye hazirlaniyor. Adres Patent Marka ve Patent Danismani Billur Demirci; "Dernek çatisi altindaki tüm müteahhitlerimizin hepsini markalastirarak, haksiz rekabete maruz kalmamalari için elimizden gelenin en iyisini yapacagiz" dedi.

 



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli