Esenler, Egitimde Istanbul Birincisi

Esenler, Egitimde Istanbul Birincisi

2016-2017 Egitim-Ögretim Yili`nin sona ermesiyle birlikte Esenler`de 83 bin ögrenci, yaklasik 3 ay sürecek yaz tatiline basladi.

 Esenler, Egitimde Istanbul Birincisi 

 
2016-2017 Egitim-Ögretim Yili`nin sona ermesiyle birlikte Esenler`de 83 bin ögrenci, yaklasik 3 ay sürecek yaz tatiline basladi.
 
2016-2017 Egitim-Ögretim Yili`nin son ders zili çaldi. Esenler’de 83 bin ögrenci karne sevinci yasadi. Esenler Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’nün Tacirler Egitim Vakfi Ilkokulu’nda düzenledigi 2016-2017 Egitim-Ögretim Yili Kapanis Töreni`ne; Esenler Kaymakami Hulusi Sahin, Esenler Belediye Baskan Yardimcisi Aydin Polat, Ilçe Milli Egitim Müdürü Bayram Ercan, sube müdürleri ve ögretmenler ile birlikte ögrenci ve veliler katildi.
 

Esenler, Istanbul Birincisi 
Törende ilk konusmayi yapan Ilçe Milli Egitim Müdürü Bayram Ercan, 2016-2017 Egitim-Ögretim Yili`nin fevkalade basarili geçtigini belirterek, “Esenler sosyal, sportif, kültürel ve proje yarismalarinda adini tüm Türkiye’ye hatta Avrupa’ya bile duyurdu. Sportif alanda ögrencilerimiz, Avrupa ve Balkan dereceleri elde ettiler. Milli Egitim Bakanligi tarafindan düzenlenen ‘Egitimde yenilikçilik’ ve ‘Egitimde Iyi Örnekler’ projelerinde ise Esenler, Istanbul birincisi oldu” seklinde konustu.
 


Evlatlarimizdan Daha Kiymetli Bir Seyimiz Yok 
Esenler KaymakamiHulusi Sahin de, çocuklarin hak ettikleri bir yaz tatiline kavustugunu vurgulayarak egitimin sadece ögretmenlerin omuzlarina yüklenecek kadar kolay bir is olmadigini söyledi. Sahin, “Toplumda ne kadar kesim var ise bu yükün altina girmesi gerekiyor. Çünkü evlatlarimizdan daha kiymetli bir seyimiz yok. Milletimizin en degerli hazinesi insanidir. Eger çocuklarimizi iyi yetistirirsek, bu cografyada kalici olabiliriz” dedi.
 
Yaz Tatili 18 Eylül`de Sona Erecek
 
Programda ögrenciler mini bir konser verdi ve halk oyunlari gösterileri sergilediler. Ögrenciler, geri dönüsüm malzemelerinden elde ettikleri giysilerle de küçük bir defile sunarak geri dönüsüme dikkat çektiler. Pogram, karne takdimi ile sona erdi. Her sinifin birincilerinin karnelerini Esenler Kaymakami Hulusi Sahin, Esenler Belediye Baskan Yardimcisi Aydin Polat, Ilçe Milli Egitim Müdürü Bayram Ercan verdi. 2017-2018 Egitim-Ögretim Yili`nin ilk ders zili, 18 Eylül Pazartesi günü çalacak.