Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

Esenler EOED Moral Gecesinde Bulustu

Esenler EOED Moral Gecesinde Bulustu

Esenler Ortopedik Engelliler Dernegi ?Bir araya gelelim, hep birlikte eglenelim? sloganiyla yardimlasma ve dayanisma gecesini Esenler Belediyesi Kültür Merkezinde (EKM) Engelliler, Engelli aileleri ve Engelli dostlarinin yogun katilimiyla gerçeklestirdi.

Ahmet Kurt/özel Haber/Gazete Esenler

Esenler EOED Moral Gecesinde Bulustu

Esenler Ortopedik Engelliler Dernegi “Bir araya gelelim, hep birlikte eglenelim” sloganiyla yardimlasma ve dayanisma gecesini Esenler Belediyesi Kültür Merkezinde (EKM) Engelliler, Engelli aileleri ve Engelli dostlarinin yogun katilimiyla gerçeklestirdi.

Esenler Ortopedik Engelliler Derneginin üyelerine düzenlemis oldugu Moral Gecesine, Esenler Kaymakami Nazim MADENOGLU, Esenler Belediye Baskani M.Tevfik GÖKSU, CHP Esenler ilçe Baskani Halil Özden,TDH ilçe Baskani Cengiz Boztepe,MHP Esenler Ilçe Baskani Ahmet Fidan,Saadet Partisi Ilçe Baskan Yardimcisi Mustafa Kaplan,Esenler Belediyesi Meclis Üyeleri, Siyasi Partilerin Ilçe Baskanlari ve yönetim kurulu üyeleri, Mahalle Muhtarlari, Federasyon Baskanlari, Dernek Baskanlari, TV program yapimcilari, Yerel Basin Mensuplari, Engelliler, Engelli Aileleri ve çok sayida Engellilerin Gönül Dostlari yogun bir katilim sagladi.

Moral Gecesinde Esenler Ortopedik Engelliler Dernegi üyeleri Dernek merkezinde almis olduklari filografi egitimleri sayesinde, çivi ve bakir tellerle yapmis olduklari tablolari salon girisinde düzenledikleri sergiyle el becerilerini ve emeklerini sergileyerek ayni zamanda Derneklerine katki saglamak için tablo satisi gerçeklestirildi.

Morel gecesinin sunuculugunu Fatma Sentürk ve Siyami Yaman’in yapti. Program E.O.E.D Baskani Ayse Özhan ve Genel Sekreter Nazim Turhan’in açilis konusmasiyla basladi. Protokol konusmalari Engellilerin emekleriyle yapilan tablolarin açik artirmasiyla devam etti.

Esdef Baskani Süleyman Kahveci; Engelli Derneklerine ve Engelli kardeslerimize elimizden geldigince yardimci olmaliyiz dedi. 250 liradan satisa açilan Besiktas Spor kulübü “Kara kartal”  amblemli tabloyu kahveci 500 liraya satin aldi.

Bayburtlular Esenler Sube Baskani Fuat SAKA, Engel tanimayan kardeslerimizin her daim yaninda yer aldim yanlarinda yer almaya da devam edecegim dedi. Emek verilen her sey kutsaldir diyen SAKA kendisine verilen tabloyu 500 TL’ye satin aldi.

Rumeli Balkan Türkleri Federasyon Baskani Ayhan Bölükbasi, Esenlerimizde Engelli Derneklerimizin yasamis olduklari ekonomik zorluklari yakinen bilenlerdenim, Bizler Engelli kardeslerimizin toplumda hak ettikleri yeri almalari için yogun çabalar sarf etmeliyiz. Engelli kardeslerimiz bu toplumun ayrilmaz bir parçasidir. Bölükbasi kendisine hediye edilen tablo sonrasinda Esenler Ortopedik Engelliler Derneginin 2 aylik kirasini karsilayacagini belirtti.

Esenler AK PARTI ilçe Baskani Umut Özkan, Hükümetin ve yerelde yapilan Engelli çalismalari hakkinda bilgi verdikten sonra kendisine verilen BJK amblemli tabloyu bedel belirtmeden almasi saskinlik olustursa da “Hayirda yarisiniz” hadisini hatirlatarak eminiz Esenler Ortopedik Engelliler Dernegine sanina yakisir bir katki yapacaktir.

Esenler Belediye Baskani M.Tevfik Göksu, Engelsiz Esenler için gece gündüz çalisiyoruz. Engelliler Haftasi öncesinde tüm istanbuldaki engellilerin katilacagi temsili askerlik merasim töreni Esenler Cumhuriyet meydaninda gerçeklesecegini belirten Göksu ayrica Engelliler Haftasinda 10-16 Mayis’ta bir haftalik Engelliler Festivali düzenleyecegiz. Tüm Engellilerin kendini bulacagi bir festival olacak. Eskam ve Esev’de Engellilere yönelik çalismalar yapildigini belirtti. EOED üyesi Merve Özhan ve Kübra Didem Bas’in birlikte yaptigi M.Tevfik Göksu yazili Türkiye haritasi sablonu içine kirmizi zemine ayyildizli bayrak islemeli tablo hediye edildi. Göksu tabloyu yapan EOED üyesi Merve Özhan ve Kübra Didem Bas’a bir yillik burs sözü verdi.

Esenler Kaymakami Nazim MADENOGLU, Bugün Esenler kamuoyunda engelliler taninmaya kabullenmeye baslanmistir.Esenlerde artik birçok engelli sorunu teker teker çözülmeye baslamistir.Engelliler çözüm noktasinda  Engelli Derneklerimizin çalismalari artik teker teker gün yüzüne çikmaya basliyor. Geçmis yillarda dernegi kurmak için kimleri bulacagiz derken bugün Engelli Dernekleri yaptigi programlarla salonlara sigmamaktadirlar. Madenoglu Engelliler Okulunun yakinda tamamlanacagi müjdesini verdi.  Filografi kursunun tüm malzemelerini tedarik eden Madenoglu’na Esenler Ortopedik Engelliler Dernegi üyesi filografi kursiyerleri tarafindan yapilan, Nazim Madenoglu Esenler Kaymakami yazili Türkiye haritasi sablonu içine kirmizi zemine ayyildizli bayrak islemeli tablo hediye edildi.

Moral Gecesine Ankarali Turgut, Siyami Yaman, Ramazan Garipses, Gülesin, Ahmet Ece, Esra Can ve Fatma Sentürk gecede sahne aldilar. Engelliler ve Aileleri Moral gecesinde geç saatlere kadar doyasiya eglendiler.

Gazete Esenler ailesi olarak bizlerde el emeklerini sergileyen Engelli kardeslerimizin yaptigi tablolardan alarak katki sagladik. Hassasiyet sahibi tüm vatandaslarimizi destek vermeye katki saglamaya davet ediyoruz. Tablo atölyesi Dernek merkezinde yer almaktadir. Adres ve iletisim bilgilerini bilgilerinize sunuyoruz.

Esenler Ortopedik Engelliler Dernegi Adresi, telefon,web ve banka bilgileri

Esenler Fevzi Çakmak Mah 1102. Sk. No:12 (Esenler Kaymakamligi yan sokagi)

0212 562 01 20

www.eoed.org.tr      

0212 562 01 20

Banka Hesabi

Esenler Halk Bankasi Subesi 795-10260203

 

 

 



  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli