Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Esenler Esnaf Odasinin 6.Düzenlenen Muhtarlara Kahvalti Programi Gerçeklesti.

Esenler Esnaf Odasinin 6.Düzenlenen Muhtarlara Kahvalti Programi Gerçeklesti.

Esenler Esnaf Odasi 6. düzenlenen muhtarlara kahvalti programini bu gün Esener Esnaf Odasinda gerçeklesti.

Haber:Büsra Çalimci

16 mahalle muhtarlari ve yerel basinin katildigi program kahvalti sonrasi Esenler Esnaf Odasi Baskani Sükrü Sahin’in konusmasinda mübarek üç aylarin hayirli olmasini diledi, gelen muhtar ve basina tesekkür etti.

Kahvalti sonrasi konusmaya yapan Esener Esnaf Odasi Baskani Sükrü Sahin ‘’Muhtarlar halkimiz ile aramizda bir bag olan muhtarlarimiza çok tesekkür ederim. Eskiden Esenleri bir köy gibi görüyorlardi, o zaman Esenler’ de 140.000 seçmen vardi simdi 300.000 oldu. Seçmen sayimiz  %100 artti. Eskiden Esnaf odalari ne is yapar diye sorarlardi merak ederlerdi, parayi alip sagda-solda yiyorlar derlerdi. 2015-2019 yilina kadar toplam 85 milyon liraya yakin Esenler esnafina kredi sagladik ve kredi sagladigimiz esnafin %100 kredi borcunu ödüyor. Biz bu kadar para verip harciyoruz dedik bu harcanan paralari esnafa söyleyelim 2014 yilinda esnafa bir söz verdik o gün bu gündür her yil ocak ayinda genel kurul gibi toplanir salonda ne alinmis ne verilmis hepsi açiklanir.”                                                                                                           

ESENLERE 2 YENI PROJE GELIYOR…                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Sahin “Esenler Esnaf Odasi artik farkli bir konsepte girdi farkli bir çalismamiz var Kirsehir odakli bir kümelesmeye giriyoruz. 100 milyon degerinde olan bir proje. Kirsehir, Nigde, Nevsehir, Yozgat, Kirikkale ve Çorum sehirlerini kapsayacak bir proje. Kirsehir Ticaret odasi, Kirsehir Üniversitesi, Ankara Internetçiler odasi ve bizim organize ettigimiz bir proje. Daha yeni yapilmaya baslanan proje önümüzdeki hafta Bilim ve Sanayi bakanligina verilecek. Biz bu projeyi yapiyoruz ama sunu diyebiliriz. Esenler Esnaf Odasinin ne isi var var Kirsehir’de? Mesele odalarin faaliyet alanlarinin neler yapabilecegini göstermekte.”

Sahin ‘’Ikinci projemiz ise LITROSFEK Esenler göç almis bir sehir bizde aldigimiz bu göçleri bir kaynastiralim dedik. Projenin patenti alindi, sistemi kuruldu. Esenlerde Yunanistan, Bulgaristan, Romanya ve Makedonya’dan bir alisveris çarsisi olusturuyoruz. E-ticaretten alisveris yapilacak görünmez bir havuzun içerisinde ki ürünler yabanci ülkelere satilacak. Bu iste olmak isteyen esnaf bize gelecek üye olup ilke anlasmasi imzalayacagiz. Panayirlar düzenlenecek Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya’ya gitmek isteyen esnaf 15 günlük bir fuara katilip ürün satisi gerçeklestirecek dedi. 15 milyonluk Euro’luk olan proje ilk adimi gerçeklesti ‘’ dedi.

Esnaflara can suyu oluyorlar…                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Muhtarlar adina konusma yapan Turgut Reis mahalle muhtari Mustafa Güven ‘’esnaflar bizim her zaman çalacagimiz kapidir. Her daim yanimizda olan esnafa tesekkür ederiz. Son yillarda küçük esnaflik bitmek üzere bu esnaflara can suyu olan faizleri düsürüp, kredi veren Sükrü baskana tesekkür ederim. Bize bu güzel mekânda güzel ikramlarda bulunan ben sahsim ve muhtarlar adina tesekkür ederim. Yaptiginiz ve yapacaginiz projeler, çalismalar adina simdiden size basarilar diliyorum Allah utandirmasin ’’dedi.

Daha sonra 16 muhtari temsilen konusma yapan Turgut Reis mahalle muhtari Mustafa Güven’in konusmasi ile son buldu. Kahvalti sonunda konuklara duvar saati hediye edildi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli