Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

Esenler Havaalani Mah.Kentsel Dönüsümde Tepkiler dinmiyor

Esenler Havaalani Mah.Kentsel Dönüsümde Tepkiler dinmiyor

Esenler Havaalani Mahallesi Kentsel Dönüsümünde Hak Sahibi olanlarla Belediye Baskani M. Tevfik Göksu bugün saat 10`da bir toplanti yapti. Hak sahiplerini ayaga kaldiran ve belediye sitesinde yayinlanan listelerdeki ?Net Farki` gaspi konusunda M.T. Göksu

Esenler Havaalani Mah.Kentsel Dönüsümde Tepkiler dinmiyor 

Esenler Belediyesi Sinifta Kaldin!`

Esenler Havaalani Mahallesi Kentsel Dönüsümünde Hak Sahibi olanlarla Belediye B skani M. Tevfik Göksu  bugün saat 10’da bir toplanti yapti. Hak sahiplerini ayaga kaldiran ve belediye sitesinde yayinlanan listelerdeki ‘Net Farki’ gaspi konusunda M.T. Göksu’nun da kafasinin karisik oldugu gözlendi. Isin içinden çikamayinca konuyu yardimcilarina havale etti.

Hak Sahipleri bugünkü görüsmeden tatmin olmayinca konun teknik açiklamasini ilgli teknik yöneticilerin açiklayacagi ilan edilerek Cuma günü saat 11’e randevu verildi. Daha sonra Eskon A.S. apar topar bir duyuru yayinlayarak toplanti tarihini, iknayi kolaylastirmak için gruplara bölerek 25.11. 2014 tarihine erteledi.

 

ESKON’dan ÖNEMLI DUYURU 

Saygi Deger Hak Sahipleri;

Havaalani Mahallesi kentsel dönüsüm projesi ile ilgili bilgilendirme görüsmelerine

25.11.2014 tarihinde baslanacaktir. Proje maketi üzerinden sorular cevaplandirilacak,

varsa talepler alinacaktir. Sahsiniza özel görüsme tarih ve saati size ayrica bildirilecektir.

Sözlesme geregi taahhüt edilen daire brüt m2 lerinde kesinlikle herhangi bir küçülme olmayacaktir.

Projedeki Teknik nedenlerden dolayi, kura sonrasinda daire mleri yükselenlerden ise sadece maliyet bedeli alinacaktir. (1m= 1000 TL)

 

Bu açiklama üzerine Facebook’ta grup kurarak haberlesen hak sahiplerinin tepkisi çig gibi büyümeye basladi. `HAKKINI ARAMAYAN, HAKKIYLA BIRLIKTE, SEREFINIDE KAYBEDER!` `Türk usülü kümesler!` `Eskon masal anlatti, uykumuz geldi!``ESENLER BELEDIYESI kentsel dönüsüm projesinden sinifta kaldin!` Seklinde yorumlar yapildi.

En dogru yolun avukat tutup örgütlenerek hak aramak seklinde degerlendirmelerde bulundular.

Birol Çetin Yarin toplaniyoruz çünkü her kez yarin için sözlesti ona göre karar alalim sonra bir yanlis anlama olur kesin toplanmak zorundayiz ayrica herkez gelecek,…yarin kesin herkes gelsin lütfen,…bütün arkadaslarimiz komsularimizPAZAR GÜNÜ SAAT: 14.00`te bölge parkinda ortak istisare yapmak için bulusuyoruz.fikri olan herkesi bekliyoruz.gelmek isteyenlerden yorum alirsak memnun oluruz.daha birtürlü organize olup bir araya bile gelemedik.herkese hayirli aksamlar.

 

 Nesibe Sönmez Çakir Arkadaslar bugünden sonra mehmet tevvik bey kimseyle muhatap olmayacakmis. Ayin 25 inden itibaren hak sahipleri 10 ar kisi 10ar kisi cagrilip kentsel dönüsüm müdürü maket üzerinden aciklama yapacakmis. Benim nacizane fikrim bugün pojenin asla degismeyecegi sözünü baskandan duyduktan sonra yapmamiz gereken yeni aciklamalar dinlemek icin beklemek degil topluca bir avukat tain edip mahkemeye basvurmamiz gerekiyorgeç kalmadan

 

Hep magdur vatandas!

Murat Orhanli Bu ülkenin bütün isleri böyle, hep magdur vatandas neden mi ? Çünkü hepimiz koyun gibiyiz, korkuyoruz ! Bisey dersem , devlet bana bisey yapar diye.Çünkü sistem böyle oturdu.onun için bu isler güzellikle olmazzz...Esenler Belediye Baskan`inin her zaman yaptigi sey bu. Ne demekmis kimseyle muhatap olmayacakmis diye.Bu isi Recep Tayyip erdogan baslatti, ondan baska bu halkin magduriyetini kimse çözmez

 

 Sözlesme yapan ESKON devre disi görünüyor.

Fatma Yildiz Çalik : Yarin 10 da belediyenin önünde basinla bulusuyoruz.Hersey Bizim Lehimize Çünkü Konusmaci Olarak Söz Aldigimda Baskana Evlerimizin neden 30 metre kadar düstügünü sordugumda bana verdigi cevap asansör merdiven boslugu ve ara hol kismini söyledi oradakilerde bu cevabi dinlediler 2 nci sorumda ise her katta kaç daire olcagini sordugumda ise her katta 6 daire ile 8 daire arasinda degisecegini söyledi bende buna karsilik madem öyle olacak neden 30 metre kare kesiliyor çünkü hesap yaptigimizda 6x30=180m2 yapiyor bununda usullere aykiri oldugunu,burada böyle biseyin olmayacagini söyledigimde ise bilmiyorum bende anlamadim kafam karisti bu soruda dedi ve emlak konutta yetkili mimar proje amirlerini çagirip önümüzdeki hafta maketiyle beraber izahini yapacaktir dedi. Anlasilan O ki eveleri sözlesme karsiliginda verdigimiz ESKON A.S devre disi görünmekte ayrica sözlesme yapilirken ben ve babam imza atarken sordugumuzda 87m2 leri nasil ve ne sekilde bize teslim edilecegine dair dedikleri 87m2 asansör yangin merdiveni ve ara bosluk düstükten sonra size kalan 87m2 bürüt dendi sadece evlerin tugla paylari düsünce ev 80m2 ye düser.. sözlesme kagitlarinda da yazmiyor yangin merdiveni ve asansör bosluklari kesilecektir 87m2 içindedir diye yazmiyor. Hakkimizi Sonuna Kadar ARamak Zorundayiz..

 

 Sözlesme brüt üzerinden; diledigi kadar kesinti keyfiyeti!

 Mesut Turan Arkadaslar daire hesaplarinda brütten nete dogru giderken kapali otopark bürüt rakama dahil edilir.  Bizlerin sahip oldugu dairelerde unutmayin + 25 m2 kapali otopark hakkimiz var. Bizlerin daire tipleri; 77 + 25 m2 kapali otopark= 102 m2 kapali otopark dahil brüt 87 + 25 m2 kapali otopark= 112 m2 kapali otopark dahil brüt 94 + 25 m2 kapali otopark= 119 m2 kapali otopark dahil brüt 118 + 25 m2 kapali otopark=143 m2 kapali otopark dahil brüt 140 + 25 m2 kapali otopark=165 m2 kapali otopark dahil brüt Emlak konut tüm daire planlarinda kapali otopark dahil brüt planlari kullaniyor. Bu yüzden bizlere verilecek brüt daireler 102 m2, 112 m2, 119 m2, 143 m2 ve 160 m2 oluyor. Ayrica bu ölçüler brütten nete neden o kadar düsüldügünü de açikliyor. Belediyenin verdigi daire tiplerinde bastan asagi yanlislik var. Ama yine de dairesini görmek isteyenlere bir örnek vermek gerekirse 118 m2 (+ 25m2 kapali otopark) alacagi olan hak sahibi dairesini görmek isterse 143 m2 veya ona yakin bir daireye bakmasi gerekir. 

 

Türk usülü kümesler!

Cemile Feyza Erkan Ben kendi adima konusayim. benim 78 m dairem vardi otopark merdiven boslugu asansör boslugu diye 62 m indirdiler. ufak daireler 77 m oldu dediler sevindik. borç 15 bin lira dediler tamam dedik. simdi ise verilen daire 47 m ya kardesim zaten düsürdün benim dairemi, 62 m verdigin 77 m sen niye dusuruyosun bide üste para veriyorum. 47 m kümesde bunun hesabini verecekler yârin. 77 m 2+1 dediler amerikan mutfak tarzi 1+1 veriyorlar kümes ya. kardesim biz turkuz bize türk usulü ev vereceksin yok öyle. hem benim evimden çal, bu insanlarda hicmi allah korkusu yok be. bizim sayemizde geldiniz o koltuga simdi suriyeliden farkimiz kalmadi ve gerçi onlar bizden daha kiymetli daha çok sey yazicamda olmuyor burada. sen yeme içme bi daire sahibi ol, onuda el alsin. yarin ordayiz gerekirse gitmesinler cumaya.

 

 Bitmis insaatta net-brüy oyunu!

TC Cigdem Yalçin Hanedar Apartman olarak ilk görüsmemizde üstüne basa basa bizim dairelerimizi 71.42 m2 bitmis insaat sayip üzerine verecekleri 87 m2 bitmis insaat için m2`si 1000 tl`den 15,880 tl borclandik. Ve bize konusmada ustune basa basa BITMIS INSAAT m2 denildi simdi ne oldu brüt m2 `ye mi döndü , hadi brüt`e döndü net ile brüt arasinda bu kadar fark olurmu? Çocukmu kandiriyorlar. Aranizda insaat isinden anlayan varsa soruyorum BITMIS INSAAT m2 net m2 degilmi? Bunu bilmek için insaat mühendisi olmaya gerek yok. Lütfen bu konunun pesini kimse birakmasin....Herkes bu konuda birlik olmali, biz o evleri kolay almadik. Kimsede hakkimizi yiyemez. 

 

Yasemin Cebi Sozlesmenin 3. Sayfasina bakin orada derki ve yine hak sahiplerine verilecek daireleren metrekaresi ayni kalmak kosulu ile projede ve daire tipletinde eskon tsrafindan degistirilebilir yani su demek metrekaremizi degistiremezler ic mekani degistirir ama herkes dersine iyi calisip gelsin birde ben arsa vergosi odedim onlara benim gibi odeyen varsa belirtelim

 

Geri ödenecek mi?

Selin Berçin Bunun için,toplanti saatinden bir saat önce orda bulunmakta fayda var.Konusulmasi gereken konulardan birinin de hak edilen daire metre karelerinde dairelerin ortada olmamasi(Örnegin verilmesi gereken daire bürüt 113 metre kare.Projede mevcut olan bürüt 109 metre kare).Bu durumda eksik kalan metre kareler için geri ödeme yapilmasi gerekecek..Fakat burda da söyle bir sikinti dogacak.Eksik kalan 4 metre karenin degeri neye göre belirlenecek.Arsa payi degerine göre mi yoksa daire satis degerine göre mi?

 

Sorgusuz sualsiz kabül ettiniz!

ESENLER BELEDIYESI kentsel dönüsüm projesinden sinifta kaldin!

 

Selin Berçin Bu kentsel dönüsümü, ``sorgusuz sualsiz kabül ettiniz`` sözüne katilmiyorum! Kimse, bu sözlesmelere isteyerek imza atmadi.Imza atmak zorunda birakildik. Kentsel dönüsüm kanunundaki eksiklikler, bizim haklarimizin gasp edilmesine sebep olmaktadir.Önümüze sunulan projeyi, kabul etmeme degisiklik isteme gibi bir hakkimiz olmadi. Kentsel dönüsüm elbette gerekli.1999 depreminde, Türkiye olarak bunu çok büyük kayiplar vererek gördük.Elbetteki bize söylendigi gibi yasama hakki, mülk hakkindan daha önemli.Ama sizin yasam hakkinizi koruyoruz adi altinda hareket edip bizim üzerimizden rant saglamaya çalisilmaktadir.Baslangiç amaçlari belki bu olmayabilir fakat gelinen son nokta bunu açikça göstermektedir. Benim metre karemden çalip çirpicaksin, sonra bana ,``sana yasam alani verdim daha ne istiyorsun ``diyeceksin. Kusura bakma ESENLER BELEDIYESI kentsel dönüsüm projesinden sinifta kaldin!

 

Pilav günü , hamsi günü... Türkiye`nin en kapsamli projesi olacak diyerek nasil konustugunu bilirim

Selin Berçin Esenlerde oturmayan birisi olarak, belediyenin diger projelerini bilmem.Pilav günü , hamsi günü hiç bilmem.Sadece Esenler belediyesinin, basinda kentsel dönüsüm projesi adi altinda kendini nasil övdügünü bilirim.Türkiye`nin en kapsamli projesi olacak diyerek nasil konustugunu bilirim.Ilk kazma vuruldugunda basin nasil oradaysa su an gelinen noktada da basin orda olacaktir.Cuma günü herkes görecek en kapsamli projede gelinen son noktayi...

 

Isi kentsel dönüsüm adi altinda,rantsal dönüsüme çevirdiler

Murat Orhanli Söylediklerinizin her noktasina katiliyorum .Isi kentsel dönüsüm adi altinda,rantsal dönüsüme çevirdiler.Hak sahipleri arastirmadan okumadan kabul ettiler, birçoguda kabul ettirilmek zorunda birakildi ayni zamanda borçlandirildi.Hukuken hiçbisey için geç kalinmis degil, yeterki birlik olalim beraber olalim.  

 

 HAKKINI ARAMAYAN, HAKKIYLA BIRLIKTE, SEREFINIDE KAYBEDERI

 Halit Alp HAKKINI ARAMAYAN, HAKKIYLA BIRLIKTE, SEREFINIDE KAYBEDERI : hz.ali. r.a. Bir not düsmek istiyorum !!! bizim siyasi hiç bir meselemiz asla yoktur,her siyasi partilere esit mesafede`yizdir.bu halk geregini gerektigi zaman ve her zaman her yerde yapar, ve yapmistirda.bizler yalnizca,hakki hak bilip, hakkiyla yasamaya çalisan,batili batil bilip ve taniyip ondan uzak duranlardaniz`dir.halkin sustugu,düsünme arasidir,gülmesi ise,hakkini her sartta aramasi ve alabilmesi molasidir.kimse kimseyi asla hor ve hakir görmeye kalkmasin,iste insanlar namuslarini barindiracak bir çati altinda evi,yiyecek asi paylasacak tatli bir sözü varsa mesele yoktur.ha bunlari gaspbetmeye kalkanlarada buyur diyecek karekteride yoktur. herkes bunu böyle bile.

 

Eskon masal anlatti, uykumuz geldi!

Nesibe Sönmez Çakir Bugün belediyede yapmis oldugumuz ayak üstü zoraki ön görüsmede özellikle katilimda kI azlik sebebiyle hayal kirikligi yasamis daha sonrada eskon müdürünün anlatigi masal vari sözlerle uykusu gelmis haldeyim. Sevgili komsularim artik bir silkinin ve bu uykudan uyanin cogunlugu bayan az topluluk iki saatlik israr sonrasinda ancak cuma ya randevu alabildik. Yani daha fazla kalabalik olmazsak bu isin üstesinden gelemeyiz . Ben tek basina ancak bir kaç kanali arayip haber yapmalari için o gün oraya davet etim. Kanal d o gün yanimizda olacaklar ama yeterlimi tabiki degil cogunluga ihtiyacimiz var. Susmak her zaman sabirdan gelmez cahillik kul hakki yemenin en kolay yoludur aptal olmadiginizi gösterin artik benim yapabilecegim bu kadar bundan sonra ki cabalar her kezin kendi sorunudur. Ben kimsenin sözcüsü olarak kendimi addetmiyorum. Bir zahmet yerinizden kalkin kendi sorunuzu kendiniz halledin nasil olsa birileri bizim yerimize konusuyor mantigi kabul edilemez 

 

Üzeyir Haritli Emre Kinik Herkesin ßir hatasi Vardir Geçte Olsa HErkes farkina vardi suan bunu tartisarak yol alamayiz aksine toplanma yerinde herkesten bir ses çikar senin bu konusmana karsilik bence suan herkes tek fikirde bir olsun evlerimiz için mücadele edelim akp chp mhp bdp katmak suan bizim çikarlarimizin dogrultusunda oldugunu düsünmüyorum.  

 

Insaattan anlayan varsa beri gelsin!    

Emre Kinik Insaattan anlayan birileri varsa yanlissam düzeltsin. Bu is en basindan beri böyle planlandi. Bu yüzden planlar bu kadar geç açiklandi. Temel atildiktan sonraya özellikle biraktilar. Temel atildiktan sonra üste çikacak katlarin metre karelerini büyütme gibi bir sanslari yok diye düsünüyorum. Mecbur bu güvercin yuvlarina razi olmak zorunda kalacagiz. Seçimden önce oy vermezseniz ev yok diyen bir belediye baskanindan daha ne beklenebilir ki.          

Üzeyir Haritli Gülseren Pelvan Çetin in alt kisimda bir yorumu var bende onun fikrine katilarak onun yazdigini kopyalicam buraya

Gülseren Pelvan Çetin adamlar bugüne kadar yayinlamadilarki projeyi görmeden bisey yapamazdikki Nurgül Kuzu hiç vermeselerdi daha ii. 77, m.daireler.. nerde ... 55 bahsediyor arkadasin dedigi gibi resmen kümes olmus.. kimse buna sesnini çikarmazsa anlasilan kümeslerde oturacaZ

Nurgül Kuzu BIZDEN ALDIKLARI 2+1 BIRE SIMDI 1+1 VERILECEK.. ÇOÇUKLU MOLANLAR NE YAPSIN..ÇOÇUGUNU KAPIYA MI ATSIN

 

125 m2 evimin 58 m2 kalmis haline bakmaya doyamamistim!

 

Nesibe Sönmez Çakir Daha ben 125 m2 evimin 58 m2 kalmis haline bakmaya doyamamistim henüz . Neden sildiniz o güzel projeleri henüz evime alacagim esyalardan ne kadar kar yaptim hesplamamistim.. Iyi bakmak güzellikleride görmek lazim degil mi arkadaslar . Yeni ev dösemek isteyenler masrafsiz döseyecekler evlerini Mesela salonda yemek odasina yatak odasinda gardolaba ve konsola sigmayacagi için ihtiyaç olmayacak Allah razi olsun bizleri bu kadar düsündükleri için...kentseldonusumhaberleri.com



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli