Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Esenler Huzur Toplantisinda Cezalar Konusuldu

Esenler Huzur Toplantisinda Cezalar Konusuldu

Esenler Ilçe Kaymakami Hulusi Sahin`in baskanliginda yapilan huzur toplantisinda, tütün ve tütün ürünleri ile ilgili denetimlerin daha siki denetlenecegi ve bu konu hakkinda isletmeciler uyarildi. Isyeri sahiplerinin yasaklara riayet etmeleri ve hijyene ö

 Esenler Huzur Toplantisinda Cezalar Konusuldu

Esenler Ilçe Kaymakami Hulusi Sahin’in baskanliginda yapilan huzur toplantisinda, tütün ve tütün ürünleri ile ilgili denetimlerin daha siki denetlenecegi ve bu konu hakkinda isletmeciler uyarildi. Isyeri sahiplerinin yasaklara riayet etmeleri ve hijyene önem vermeleri istendi.
 
Kurallara uymuyorsaniz en agir cezalarla cezalandirilacaksiniz
Esenler Ilçe Kaymakami Hulusi Sahin’in, “Internet kafelerin ruhsatlanmasi ve denetimleri bizzat kaymakamligimizin kontrolü altindadir. Biz internete ve internet kafelere çok önem veriyoruz. Biliyorsun internet çagin denetimsiz bilgi otagi, çok dogru çok bilgili bir ag. Yalniz bu ag denetimsiz, internetin faydasi oldugu gibi bizlere zara verebilmesi çok yüksek bir bilisim agidir. Bu rahatsizlik yalniz bizde degil tüm dünyada devam ediyor. Son yillarda sayisi hizla artan internet kaffeler oldugunu görüyoruz. Bu mekanlarin müsterileri de 12 ile 18 yas arasi gençlerimizdir. 12 yasin altindaki çocuklarimizin kesinlikle internet kahvelere alinmayacaktir. Sayet bu kurala uymuyorsaniz en agir cezalarla cezalandirilacaksiniz bu yil tütün ve tütün ürünleri ile ilgili denetimlerine daha çok agirlik verecegiz. Isyeri sahiplerinin yasaklara riayet etmelerini ve hijyene önem vermelerini istiyorum.
 
Nargile Insan sagligina zararli 
Sahin,”Tütün ve türün ürünleri ile ilgili kanunlar var ve hepimiz kanunlara uymaliyiz. Kesinlikle yasaklanmis alanlarda tütün ürünlerinin içilmesine izin vermeyecegiz. Sizde bu konuda müsterilerinizi uyarin. Cezalarin 2018 yili itibariyle agirlastirilmis oldugunu, bu cezalar ile karsilasmak istemiyorsaniz kurallara uymalisiniz, kanunun amacinin sigara tüketilmesinin en aza düsürülmesidir. Insan sagligina zararli diger bir maddenin de nargiledir. Nargileden her türlü hastaligin geçme ihtimalinin çok yüksek olmasi sebebiyle nargile içilen isletmeleri daha siki denetleyecegiz” dedi.
 
Sahin, “Bizler sizlere karsi adaletli olacagiz. Yani bir sokaktaki isletmeyi denetleyip de diger sokaktaki isletmeyi denetlemeyi unutmayacagiz. Herkese karsi ayni mesafede olacagiz, amacimiz sizlere ceza kesmek degil. Sizlerin çok zor sartlar altinda çalistiginizi biliyoruz, fakat hepimiz isimizi yasalara uygun yaparsak herhangi bir sorun çikacagini düsünmüyorum” dedi.
 
Isletmelerin güvenlik kameralarinin çalismadigini görüyoruz
Esenler Ilçe Emniyet Müdürü Cihat Dagdeviren ‘Huzur’ toplantisinda yaptigi açiklamada, sosyal medya üzerinden devlet büyüklerine hakaret ve küfür edilen yerlerin genelde internet kafeler oldugunu belirterek “Internet kafelerde bir olay meydana geldiginde bazi isletmelerin güvenlik kameralarinin çalismadigini görüyoruz. Bu, hem bizler için hem de sizler için büyük bir sorun haline gelebiliyor. Isletmenizde sizin de basiniza bir is gelebilir, güvenlik kamerasi çalismadiginda olayin sorusturmasi çok daha fazla zamanimizi almaktadir” dedi.
Emniyet Müdürü Dagdeviren, bir diger önemli konunun da bu tip mekanlara gelen sahislarda süpheli bir durum gördüklerinde 155’i arayarak kendilerini bilgilendirmelerini isteyerek “Böylece, aranan kisileri daha hizli bir sekilde göz altina alabiliyoruz. Birlikte çalisirsak güzel sonuçlar alacagimizi düsünüyorum” dedi.
 
Esenler Ilçe Kaymakami Hulusi Sahin’in baskanliginda yapilan toplantiya, Esenler Belediyesi Baskan Yrd. Ömer Çetinkaya, Kaymakamlik Yazi Isleri Müdürü Medi Das,  Esenler Ilçe Emniyet Müdürü Cihat Dagdeviren ve yardimcisi Ayhan Elmali, Ilçe Tarim ve Gida Müdürü Turgut Sisman, birim yetkilileri ile kahvehane ve internet kafe sahipleri katildi.



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli