?Esenler`i borç batagina soktu?

?Esenler`i borç batagina soktu?

Esenler Belediyesi`nin 400.projesini degerlendiren BDP Esenler Ilçe Es Baskani Izzet Akdemir bunun içi bos bir hayal oldugunu, Teyfik Göksu`nun kendi reklamini yaptigini öne sürdü.

BDP Esenler Ilçe Es Baskani Izzet Akdemir

“Esenler’i borç batagina soktu”

 

“Tevfik Göksu Halka Eziyet Ediyor”

Esenler Belediyesi’nin 400.projesini degerlendiren BDP Esenler Ilçe Es Baskani Izzet Akdemir bunun içi bos bir hayal oldugunu, Teyfik Göksu’nun kendi reklamini yaptigini öne sürdü.  

 

Esenler ilçesinin 15 yil boyunca Mehmet Öcalan tarafindan yönetildigini hatirlatan Akdemir ilçenin halen ayni düsünce yapisinin uzantisi olan AKP zihniyetiyle yönetildigini ve bu zihniyetin 20 yildan beri Esenler için bir sey yapmadigini iddia etti.

 

Bir önceki belediye yönetiminin de 15 yil boyunca kaldirim taslarini söküp takmaktan baska bir sey yapmadigini söyleyen Akdemir “ Esenler’de gerçekten yaptiklari tek bir sey var; o da din istismaridir. Bunlar politikalarini sadaka kültürü üzerinden yürütüyorlar. Esenler halkina da bu gözle bakiyorlar. Üstelik bunu sadece Esenler’de degil, Istanbul’un bütün ilçelerinde yapiyorlar.

 

Insanlarin belediye ile ilgili talepleri ve beklentileri için belediye baskanliklarina gittiklerini, ancak AKP’li belediyelerin, kendilerinden bir talebi olanlara AKP üyeligini dayattigini iddia eden Baskan Akdemir BDP üyesi 35 kisinin de, haberleri olmadan AKP’ye üye yapildigini söyledi.

 

“Büyüksehir’in yaptiklarini sahipleniyor”

Esenler Belediye Baskani Tevfik Göksu’nun 400 projesine de deginen Akdemir; “Bunlara baktigimiz zaman, içlerinin bos oldugunu görüyoruz. Bunlarin hepsi yalandir ve reklamdir. Ilçemizin parasi reklama kullaniliyor ve bu yoksul ilçeye çok yazik oluyor. Esenler Belediyesi, halkin yaklasik 300 miyar lirasini reklama harcamistir ve biz bunu ispat ederiz. Bu Belediye Baskani’nin yapmis oldugu hizmetlere bakacak olursak, bunlarin kendileri tarafindan degil, Istanbul Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilmis projeler oldugunu görüyoruz. Ama sayin Göksu, ne hikmetse bunlari kendisi yapmis gibi halka yansitiyor. Bu hiç dogru degildir” dedi.

 

“Esenler’i borç batagina soktu”

Esenler Belediye Baskani Tevfik Göksu’ya çagrida bulunan Baskan Akdemir; “ Tevfik Göksu yapacagi hizmetlerde üç seyi dikkate almalidir; Öncelikle vicdan, sonra adalet ve daha sonra da ahlak. Halktan toplanilan vergiler, bu halka hizmet olarak dönmesi gerekirken, Göksu bu paralari reklamlarda kullaniyor. Bu hiç ahlaki degildir. Bu belediye, Esenler’e 74 milyon borç yapti. IMF’e olan borçlar ödeniyor diye sevinirken, bir bakiyoruz ki iç borçlar almis basini gidiyor” seklinde konustu.

 

“Yandaslarini zengin edecekler”

Esenler’de bugünkü sorunlarin ve çarpik yapilasmanin tek sorumlusunun AKP ve onun geldigi gelenek oldugunu iddia eden Akdemir sözlerini söyle sürdürdü;

 

“Onlar, bu çarpik yapilasmayi yaparken de Esenler’de kendi yandaslarindan bir çok zengin yarattilar. Bugün de ayni senaryo devam ediyor ve kentsel dönüsümle birlikte, Esenler’de yeni zenginler yaratma pesindeler. Izlemis olduklari siyaset, ne ahlaka sigar ne vicdana ne de hukuka. Esenler halki, önümüzdeki yerel seçimlerde bu gidise dur diyecektir. BDP olarak, sadece Kürt sorunuyla degil, Esenler’in sorunlariyla da ilgilenmek bizim görevimizdir. Eger bugün ilçenin bir mahallesinde bir sorun var ise bu bizim de sorunumuzdur. Bu yüzden diyoruz ki; Esenler Belediyesi bu halka hizmet edecegi yerde bu halka eziyet ediyor. Baskan  Göksu ne yazik ki bir belediye baskani degil AKP’nin bir memurudur. Bu memur arkadas da halka eziyet ediyor. Halk bunun cevabini sandikta verecektir.”