Tarih: 05.04.2013 12:32

Esenler`in büklüm büklüm yollari geçit vermiyor.

Facebook Twitter Linked-in

kentseldonusumhaberleri.com

 

Esenler’in Yollari Taksim’deki Çukurdan Derin Degil

Esenler’de sokaklar yine alt üst, rezillik diz boyu. Esenler 3.sinif bir kasaba görüntüsü veriyor.

Esenler kuruldugundan beri kaderiymis gibi bitmek bilmeyen kazilara sahne oluyor.

Yollar hemen hemen her sene yapiliyor, kaziliyor… Kaziliyor, yapiliyor… Bu döngü devam edip gidiyor. Bu kazilarin bir türlü sonu gelmiyor.

Insana cinnet geçirten cinsten…

Öyleki asfalt döküle döküle yol 50-60 santim yükselmis...

Esenler’de oturmayan ama Esenler’i yönetenler, Esenler halkinin yasadiklarina sadece yabanci kalmiyor, empati de kuramiyorlar. Onlara göre halk bunlara katlanmali, çünkü yapilanlar halk için yapiliyor!

Bunun sorumlusu kim?

Bunun sorumlusu Esenler Belediyesi ile ilgili kurumlar… Hepsi hepsi bir elin 5 parmagini geçmeyen altyapi için önü sonu gelmeyen kazilar yapiliyor, kazildikça birileri zengin oluyor. Elektrik, telefon,su, dogalgaz,kanalizasyon… 6.si var mi?  Ama her sene kaziliyor. Olmadi yeni bastan!

Bu sefer elektrik kablolari yeraltina aliniyor. Yollar geçit vermiyor.

Evine gitmek için çukur atlamaniz, kum tepelerini asmaniz, taslarin üzerinden sekmeniz gerekiyor.

Ama yönetenlerin kendileri sorunsuz yerde oturuyorlar! Kendilerini halkin disinda tutunca ortaya böyle bir sonuç çikiyor olmali. Halkin çektiklerini umursamiyorlar, halkin kaniksamasi onlarindan bundan rahatsizlik duymamasini beraberinde getiriyor.

Halk çekiyor yöneticiler nasil olsa Esenler’de oturmuyorlar. Çünkü Esenler’i yönetenler buradaki halkin neler çektigini anlayacak kadar empati kurmaktan yoksunlar, yabancilar.

Sordugunuzda sorunlari biliyorlar!...

Esenler’in büklüm büklüm yollari

Yolar kazildikça yama yapiliyor, çöküyor, yama tutmuyor… Her seferinde yeniden asfaltlaniyor. Bu ne kadar israf, bu ne müsriflik, kamu kaynaklarinin bos yere heba edilmesinin sirri nedir? Her seferinde yandaslarin cebi doluyor, yeni türedi zenginler yaratiliyor.

Kurumlar arasi esgüdüm yok Hepsi birbirinden habersiz, hepsi kendi basina buyruk, biri bitirip bu sefer digeri ‘sira bende’ diyerek kazmaya basliyor. Müteahhitler, miciri, kumu getirip tam yolun ortasina döküyorlar.

Halk çile çekiyor. Hastasi, acil isi olani bir sokaga girip bir daha çikincaya kadar cinnet geçiriyor.

Esenler’de her sey sorun. Trafikten pazarina, yolundan parkina,akliniza ne gelirse…




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —