Bugün, 5 Ekim 2024 Cumartesi

Esenler`in Karate Sampiyonlari

Esenler`in Karate Sampiyonlari

Esenler`de 32 yildir sporcu yetistiren Uygur Spor Kulübü Baskani Zeki Uygur, ogullariyla birlikte katildigi 40. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yas Alti Karate Sampiyonasi`ndan altin madalyayla döndü. Tecrübeli antrenör, madalya siralamasinda 40 ülkeyi geride bi

Haber Merkezi/Gazete Esenler

Esenler’in Karate Sampiyonlari

Esenler’de 32 yildir sporcu yetistiren Uygur Spor Kulübü Baskani Zeki Uygur, Konya’da düzenlenen ve 44 ülkeden 850 sporcunun katildigi 40. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yas Alti Karate Sampiyonasi’nda tarihi bir basari yakaladi.
Konya Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda düzenlenen ve Ay yildizli ekibin 11 altin, 4 gümüs ve 3 bronz madalya kazandigi turnuvanin öne çikan isimlerinden biri Uygur Spor Kulübü Baskani Zeki Uygur oldu.  Uygur’un iki oglu Sabir Ahmet ve Burak Uygur, sampiyonada Türkiye için ter döktü.

Turnuvanin ilk gününde ümit erkekler 70 kilo finalinde küçük kardes Sabir Ahmet Uygur, Bosna Hersekli rakibi Veselko Vrkic’i maglup ederek altin madalya kazandi. Sabir Ahmet’in agabeyi Burak Uygur da bir gün sonra genç erkekler 68 kiloda yine Bosna Hersekli Ahmed Brica’yi yenerek zirveye çikti. Uygur ailesi sampiyonayi iki altin madalya ile tamamlarken, madalya siralamasinda da 40 ülkeyi geride birakti. Turnuvada 11 altin madalya kazanan Türkiye’yi 2 altin madalya ile Ingiltere, Ispanya ve Macaristan izledi. 

SPORCULARIMIZ FIRTINA GIBI ESIYOR

Her iki oglunun da küçük yaslardan itibaren karate sporuyla ilgilendiklerini söyleyen Zeki Uygur, “Hem Ahmet’in hem de Burak’in ayni sampiyonada altin madalya kazanmasi, beni dünyanin en mutlu babasi yapti. Insallah önümüzdeki yillarda her ikisi de Türkiye’ye daha nice madalyalar kazandiracaklar” seklinde konustu. Ogullarinin ayni turnuvada birer gün arayla sampiyon olmalarindan gurur duydugunu belirten Uygur, ilk defa bu kadar azimli sporcu jenerasyonuyla karsilastiklarini aktardi.

Esenler’de 32 yildir sporcu yetistirdiklerini söyleyen Uygur, “Böylesi güzel tabloda Esenler Belediyesi’nin de katkisi çok büyük. Gençlere, spora ve egitime verdigi destekler sayesinde sporcularimiz sampiyonalarda firtina gibi esmeye devam ediyor” dedi 



  • Cumartesi 27.6 ° / 21.2 ° Güneşli
  • Pazar 26.8 ° / 21.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.6 ° / 19.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı