Esenler’in Pestij Sokaklarini Bagcilar’li Eski Muhtar Yapiyor!

Esenler’in Pestij Sokaklarini Bagcilar’li Eski Muhtar Yapiyor!

Istanbul Büyüksehir Belediye Meclisi'nin AKP Grup Baskanvekili Tevfik Göksu'nun baskani oldugu Esenler Belediyesi'nin, toplam 5 milyon 289 bin 459 TL'lik ihaleleri “tanidik” isimlere gitti.

AKP’li Esenler Belediyesi’nin açtigi, 5 milyon 289 bin 459 TL'lik ihaleyi AKP’li Bagcilarda 2004 ve 2009 seçimlerinde de muhtar seçilen Demirkapi Mahallesi Muhtari Muharrem Sögünmez’e verildi.

Daha öncede Muhtar Sögünmez Esenler Belediyesinden 2014 yilinda yaklasik 2 milyon dolarlik ihale almisti. Esenlerin sokaklarini aydinlatan Bagcilar’li Muhtar bu kez de 5 milyon 289 bin 459 TL'lik ihale aldi. Prestij yol uygulamasi ihalesini ise 5 milyon 289 bin 459 TL'lik teklifin sahibi eski muhtar Muharrem Sögünmez kazandi.

ILGILI HABER

http://egeninsesi.com/haber/133369-akpden_muhtara_milyon_dolarlik_ihale

AKP'den Muhtara Milyon Dolarlik Ihale!

19 Subat 2014 12:21

Bagcilar Demirkapi Mahallesi'nin Muhtari Muharrem Sögünmez, AKP'li Esenler Belediyesi'nden yaklasik 2 milyon dolarlik ihale aldi.

AKP'li Esenler Belediyesi'nin, 'Esenler Genelindeki Cadde ve Sokaklarda Prestij Yol Uygulamasi Yapilmasi' adiyla açtigi ihaleyi, komsu ilçe Bagcilar'in Demirkapi Mahallesi'nin Muhtari Muharrem Sögünmez'in sirketi Istanbul Insaat Gida Turizm Telekominikasyon Pazarlama San. Tic. Ltd. Sirketi kazandi.

Iki adet teklifin verildigi ihaleyi muhtarin sirketi Istanbul Insaat 3.928.507 TL'ye üstlendi. Ihale sartnamesine göre söz konusu prestij yol uygulamalari isinin 15 Kasim 2014'e kadar tamamlanmasi gerekiyor.

Giresun 1963 dogumlu olan Demirkapi Mahallesi Muhtari Muharrem Sögünmez, 6 yil Bagcilar Belediyesi'nde çalisti. Gelirler Müdürlügü'nde ise baslayan Sögünmez, daha sonra yol yapim ve onarim amirligi yapti. 1999'da Demirkapi Mahalle Muhtari seçildi. 2004 ve 2009 seçimlerinde de muhtar seçilen Sögünmez, bu dönemde ticari islerini de gelistirdi. 2007 yilinda, bugün sahip oldugu sirketin yüzde 18 hissesini satin alarak ilk adimini atti. Zaman içerisinde, sirketin diger ortaklarina ait hisseleri satin alarak, 2010 yilinda sirketin tamamina sahip oldu. Sirketin merkezini de daha sonra Bagcilar'dan Esenyurt'a tasidi.

Istanbul Muhtarlar Dayanisma Dernegi üyeligi ve 3. Bölge Baskanligi görevini de yapan Sögünmez'e, Esenler Belediyesi'nden aldigi ihaleyi sorduk. "Bir muhtarin Belediye'den ihale almasi dikkatimizi çekti" dememiz üzerine, "Bunun nesi dikkatinizi çekti" diye yanit veren Sögünmez, 4. dönem için muhtarliga aday olmayacagini söyledi.

Sögünmez, "Bu belediyelerden aldiginiz ilk ihale mi?" seklindeki sorumuz üzerine ise, "Baska belediyelere de birçok is yaptik" dedi.

Kaynak: (YurtGazetesi)