Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

?Esenler`in Tarihi` Okullarda

?Esenler`in Tarihi` Okullarda

Esenler`in 5.5 asirlik tarihini yansitan fotograflardan olusan ?Esenler`in Tarihi Sergisi? Esenler`deki okullarda sergilenmeye basladi. Sergiyi gezen ögrenciler ?Esenler Hatirasi? yazili fonun önünde fotograf çektirerek yasadiklari ani ölümsüzlestiriyor.

‘ESENLER’IN TARIHI’ OKULLARDA

Esenler’in 5.5 asirlik tarihini yansitan fotograflardan olusan “Esenler’in Tarihi Sergisi”  Esenler’deki okullarda sergilenmeye basladi. Sergiyi gezen ögrenciler “Esenler Hatirasi” yazili fonun önünde fotograf çektirerek yasadiklari ani ölümsüzlestiriyor.

Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü, ilçedeki okullarda açtigi “Esenler’in Tarihi Sergisi” ile Esenler’in 5.5 asirlik tarihini gözler önüne seriyor. Sergide, Esenler’in iki ayri Rum köyü Litros ve Avas’tan, bugün 500 bini asan nüfusu ile Türkiye’nin 63 ilinden daha büyük bir ilçe haline gelis serüveni anlatiliyor. Çogunlugu siyah- beyaz fotograflardan olusan sergide Esenler’in tarihini anlatan toplam 110 fotograf bulunuyor. Ilk olarak Oruçreis Anadolu Imam Hatip Lisesi’nde açilan sergi, 21 Kasim Persembe günü Esenler Kiz Teknik ve Meslek Lisesi’nde, 28 Kasim Persembe günü ise Amiral Vehbi Ziya Dümer Anadolu Lisesi’nde gerçeklestirilecek. Her okulda 1 gün boyunca açik kalacak “Esenler’in Tarihi Sergisi”ni, ögrenci ve ögretmenler 09.00 ile 16.00 saatleri arasinda ziyaret edebiliyor.

ÖGRENCILERE FOTOGRAF SÜRPRIZI

Sergiyi ziyaret eden ögrencileri bir de sürpriz bekliyor. Ögrenciler, üzerinde “Esenler Hatirasi” yazili fonun önünde fotograf çektirerek yasadiklari ani ölümsüzlestiriyorlar. Müdürlük personelinin fotograf çekiminin ardindan kendilerine verdigi numaralari alan ögrenciler, Twitter üzerinden kendilerine ait bu numaralari bildirerek fotograflarina ulasabiliyorlar.

SANSLI HISSEDIYORLAR

Ilk olarak Oruçreis Anadolu Imam Hatip Lisesi’nde açilan sergiye ögrencilerin ilgisi büyüktü. Merakli gözlerle sergideki fotograflari inceleyen ögrenciler, Esenler’in yüz yillar içindeki degisimine yakindan taniklik ettikleri için kendilerini çok sansli hissettiklerini söylediler.

 



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli