Bugün, 3 Temmuz 2024 Çarşamba

ESENLER`IN TEMIZLIGINE YAKLASIK 43 TRILYON

ESENLER`IN TEMIZLIGINE YAKLASIK 43 TRILYON

Sehri silip süpürüp, temiz kilmak için yaklasik 43 trilyon ödeyecek Esenlerliler. Ana gaye necip milletin nezih insanlarina hizmet olunca akan sular durur. O zaman arinmak, aritmak ve paklamak üzerine kurulu nezafetli ve nezaketli bir tutum olarak da görü

ESENLER TEMIZLIGE YAKLASIK 43 TRILYON ÖDEYECEK…
 
Sehri silip süpürüp, temiz kilmak için yaklasik 43 trilyon ödeyecek Esenlerliler. Ana gaye necip milletin nezih insanlarina hizmet olunca akan sular durur. O zaman arinmak, aritmak ve paklamak üzerine kurulu nezafetli ve nezaketli bir tutum olarak da görülebilir kamu ihale kurumu kayitlarina giren ilan.  
 
Bu rakamin çöp toplama ve sokaklarin temizlenmesi karsiliginda belediyece alinacak vergiye yansitilmasi ise sonradan görülecek bir hesap. Maharetli dengeler bozulmadan o is de bir çirpida halledilir nasilsa. Saffet ve iffet kavramlari bütünlügünde ekonominin darbogazlarina düsmeden ihale bedeli tikir tikir ödeniverir yükleniciye.
 
Ne belediye ne de yüklenici firmanin basi agrimadan, cebi yanmadan hasarsiz zararsiz atlatilir bu sene de. Pusudaki seslere aldirmadan etkileyici bir yetenekle kotarilmis bu ihtisamli temizlik hizmeti ihalesi alani da, satani da ihya eder, halk zaten her daim memnun.
 
Her iste oldugu gibi halk ne sorgular, ne arastirir ne de süphe duyar. Hükümet varolsun, belediyeden Allah razi olsun, büyüklerimiz bilir bilir yapar mantigi isler. Ve bütün meseleler tepki yerine empati, temkinlilik yerine imanla çözülür. Zaten “temizlik imanin yarisi” degil mi?
 
Gerçegin sifresi vapur sirenlerini çaldirsa da ne gam, ne kasvet, alti asir üç kitadan dem vurulur, ilk akla gelen ise iki kisiden birinin oyudur.
 
Hal ve durum böyle olunca ihale furyasinda yanlislikla da olsa araya girip nimetten bir nebze de olsa nasiplenmek hayal olur, ötekilestirilmis müteahhitlere. Muvazaali tekliflerle su güldür güldür akarini bulur. Iki teklif senden bir teklif hatirsinas bir dosttan, islem tamam olur.
 
Ihale sonucu ödenecek meblaga iliskin uzak-yakin denk komsu ilçelerle karsilastirilip, ölçülüp tartilip dikkat çekici sonuçlara ulasilabilir belki ama simdilik konumuz o degil. Imkânsizlar dünyasinda akla zarar ne ala imkânlar varmis, konu o konu…
 
Usulen ayri telden çalmaya hiç gerek yok. Tel ayni tel telgrafin içerigi de belli. Esenler’in temizlik isleri bu kez de; Kamu Ihale Kurumu kayitlarinda 2012/91844 ihale dosya numarasiyla sabit “Akmercan’a, Akmercan grubuna dahil Esenbey Ltd’ye” verilmis.
 
Sürekli iklim degistiren bir formatla; “Esenler sinirlari içerisinde çöplerin toplanmasi, yüklenmesi, nakli, semt pazarlari ve ana caddelerin yikanmasi ve sokaklarin elle süpürülmesi hizmeti alim isi” bir yilligina “42 trilyon 839 milyar 754 milyon lira” olarak en düsük teklifi sunan “Akmercan’a Akmercan grubuna dahil Esenbey Ltd’ye” ihale edilmis.
 
Adi geçen ihale küçük ölçekli bir hamle görülse bile hiç de kolay degil. Esenbey sarp kayalari asarak emeline ulasmis görünüyor. Eksikligi hissedilen yeterlikli firma açigini bir güzel tamamlamis. Simdi Esenlerliler çöp vergilerini zamaninda ödeyerek bu firmaya tesekkürlerini sunacaklar. Sira halkta…
 
Son söz yerine; Serbest stilde dünya düzenini kulaçlamak temiz is vesselam. Velâkin hirslar tavan yaparsa, hüzün veren konusmalar da artar. …
 
 
 
 


  • Çarşamba 33.6 ° / 23.3 ° Güneşli
  • Perşembe 29.6 ° / 22.3 ° Güneşli
  • Cuma 28.7 ° / 22.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı