Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Esenler`in 5 Yillik Plani Çizildi

Esenler`in 5 Yillik Plani Çizildi

Esenler Belediyesi`nin 2105 yili bütçesinin 276 trilyon 837 milyon oldugunu açiklayan Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, "Bütçenin büyük bölümü yatirimlaradir" dedi.

Esenler`in 5 Yillik Plani Çizildi

Esenler Belediyesi`nin 2105 yili bütçesinin 276 trilyon 837 milyon oldugunu açiklayan Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, "Bütçenin büyük bölümü yatirimlaradir" dedi.

Esenler Belediyesi 2015 - 2019 Stratejik Plani, Esenler Belediyesi Meclis Salonu`nda görüsüldü. Esenler Belediyesi`nin 2015 yili bütçe tasarisi, yatirim harcamalari ve performans programinin konusuldugu Meclis, Esenler Belediye Meclisi Birinci Baskan Vekili Murat Gülkiran baskanliginda toplandi. Meclise; Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Belediye Baskan Yardimcilari, Belediye Meclis üyeleri ve birim müdürleri katildi.

STRATEJIDE 3 NOKTA ÖNEMLI

Toplantida konusan Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Stratejik Plani 3 temel üzerine kurduklarini belirterek "Stratejik Planimiz kurumun, toplumun ve kentin gelisimini içerir" dedi. Bu 3 konunun önemine vurgu yapan Göksu, "Bilgi sehrinin altyapisinin olusturulmasi için kurumsal altyapiyi güçlendirecegiz. Bugün Esenler kendi toplumsal gelisimini ortaya koymustur, sosyal çalismalarimiza daha da nitelik kazandirarak devam edecegiz. Kentsel gelisim konusunda da çalismalarimiz sürüyor.Esenler`de artik bir tane eksik kamu binasi, kamu birimi yok. Kentsel dönüsüm çalismalarimizla da insanlarin binalarini yenilemekle kalmiyoruz, tarihi sorunlarini da çözüyoruz" diye konustu.

BÜTÇE 276 TRILYON

5 yilda kentsel gelisimi destekleyen 73 proje yapmayi hedeflediklerini söyleyen Göksu, "Bu 73 projeler yaklasik 1 katrilyona denk geliyor. Bu kaynagin yüzde 95`ini Ibb karsilayacak" dedi. Esenler Belediyesi`nin 2105 yili bütçesinin 276 trilyon 837 milyon oldugunu açiklayan Göksu, "Bütçenin büyük bölümü yatirimlaradir. Yatirimlara ayirdigimiz pay, 81 trilyon yani bütçenin yüzde 29`u" diye konustu. "Bütçede olmayan ve bizim bütçeye ayirdigimiz para 30 Mart`tan itibaren 35 trilyon" diyen Göksu, "Para yoksa para, kaynak yoksa kaynak bulacagiz" seklinde konustu.

Göksu`nun konusmasinin ardindan Meclis üyeleri, bütçe ile ilgili görüslerini belirttiler ve sorularini sordular. Baskan Göksu da sorulara cevap verdi. Toplantinin sonunda Esenler Belediyesi Bütçe Kararnamesi Meclis üyelerine sunuldu.

 



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false