Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Esenler Kadina Siddette Sampiyon Ilçelerin Basinda

Esenler Kadina Siddette Sampiyon Ilçelerin Basinda

Dava dosyalarindan yola çikarak Istanbul Avrupa yakasinin siddet profili çikarildi. Buna göre en fazla siddeti kadinlar görüyor. Siddet en çok evliligin ilk 10 yilinda yasaniyor. ?Sampiyon` ilçeler Bagcilar, Bahçelievler, Esenler.

Esenler Kadina Siddette Sampiyon Ilçelerin Basinda

 

Dava dosyalarindan yola çikarak Istanbul Avrupa yakasinin siddet profili çikarildi. Buna göre en fazla siddeti kadinlar görüyor. Siddet en çok evliligin ilk 10 yilinda yasaniyor. ‘Sampiyon’ ilçeler Bagcilar, Bahçelievler, Esenler.

 

Istanbul Kültür Üniversitesi CEHAMER Siddeti Arastirma Seksiyonu, 2.5 yilda mahkeme dosyalarini tek tek inceleyerek bir arastirma yapti. Yardimci Doçent Doktor Münevver Mertogul baskanliginda 172 hukuk fakültesi ögrencisi, 2004 yilindan itibaren Istanbul ve Bakirköy Adliyesi’ne intikal eden aile içi siddet olaylarinin profilini çikardi.

 

En kanli Bagcilar, 3. Esenler

 

ISTANBUL’da aile içi siddet olaylarinin en çok yargiya tasindigi ilçelerin basinda Bagcilar (yüzde 18.2) geliyor. Bunu su ilçeler izliyor: Bahçelievler (yüzde 14.9), Esenler (yüzde 11.3), Kagithane (yüzde 7.8), Güngören (yüzde 7.6), Zeytinburnu (yüzde 7.5), Sisli (yüzde 5.7), Eyüp (yüzde 4.8), Bakirköy (yüzde 4.5), Bayrampasa (yüzde 3.4).

 

Cezalar caydirici mi?

 

-Aile içi siddet olaylarinda tekerrürün yüzde 41.4 olmasi cezanin tek basina caydirici olmadigini düsündürüyor. 
-Siddet görenlerin yüzde 80.3’ü sikâyetçi olup yüzde 13’ü sikâyetini geri almis.
-Aile içi siddetin, evliliklerin ilk 10 yili içinde yogunlasmasi dikkat çekici.

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli