Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

ESENLER KAR YAGISINA HAZIR

ESENLER KAR YAGISINA HAZIR

Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, kentte etkili olmasi beklenen kar yagisina karsi gerekli tüm tedbirlerin alindigini söyledi.

Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde gazetecilere yaptigi açiklamada, Esenler’in, otoyol baglantilari nedeniyle kavsak ilçe oldugunu ve bu nedenle kar yagisinin neden olabilecegi olumsuzluklara karsi önlemler aldiklarini söyledi.

Meteorolojinin, persembe sabah saatlerinden haftaya sali gününe kadar Istanbul’da çok ciddi kar yagisi beklendigine iliskin uyarida bulundugunu kaydeden Göksu, “Bu çerçevede Istanbul Valimizin baskanliginda, kentteki belediye baskanlari, kaymakamlarimiz ve diger idari amirlerimizle toplanti yapildi. Karda alinacak tedbirler konusuldu. Istanbul’un merkezinde bir ilçe olarak bizim yapacagimiz çalismalar tüm Istanbul’u ilgilendirdigi için özellikle ilçemiz otobanlarin kesisim noktasinda oldugu için otobanlarda ve çevresindeki sikisiklik tüm Istanbul’u tikayacagindan bizim tedbirlerimiz ayrica bir önem arz ediyor.” seklinde konustu.

510 PERSONEL VE 65 ARAÇLA KARLA MÜCADELEYE HAZIRIZ

Göksu, yarin geceden itibaren karla mücadele çalismalarini baslatacaklarini ifade ederek, sunlari kaydetti:

“Çarsamba gece yarisindan itibaren 510 personelimiz, 65 araç ve is makinemiz karla mücadelede görev alacak. Yaklasik 247 kilometrelik yol agimizi karla ilgili sikinti yasatmadan sürekli açmanin gayretini ortaya koyacagiz. Esenler’i 9 ana acil bölgeye ayirdik. Bu acil bölgeler çerçevesinde kar küreme araçlarimiz, bir taraftan da ambulans ve diger araçlarimizla, ayni zamanda çorba araçlarimiz 5 günlük süre içinde sürekli çalisacaklar. Insallah Esenler’de ve Istanbul’da biz üzerimize düsen görevleri yerine getirerek, hiçbir kardesimizin karda zorlukla karsi karsiya kalmamasi için elimizden gelen gayreti gösterecegiz. Su anda araç, ekipman ve tuz stoku açisindan bir sorunumuz yok.Tüm personelimiz koordine edilmistir. Persembe sabahindan itibaren hem personelimiz hem de araçlarimiz görev yerlerinde olacaklar.”
Vatandaslar kar yagisinda yasanabilecek olumsuzluklarla ilgili 4440073 numarali hatti arayabilirler.

 



  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli