Tarih: 01.01.2018 00:00

Esenler Kent Bilgi Sistemi Kuruldu

Facebook Twitter Linked-in

Esenler Kent Bilgi Sistemi Kuruldu

Esenler Belediyesi’nin hayata geçirdigi Kent Bilgi Sistemi projesi ile ilçedeki sorunlar daha hizli, etkili ve daha verimli sekilde çözülüyor.
Esenler Belediyesi Bilgi Islem Müdürlügü, son teknolojik özelliklerden faydalanarak ilçeyi modern bir kent kimligine kavusturmak ve Esenler’i daha yasanabilir hale getirebilmek için Kent Bilgi Sistemi projesini hayata geçirdi. Proje ile bir taraftan belediyedeki birimler arasindaki koordinasyonun saglanmasi, diger taraftan da ilçeye ait tüm verileri toplayarak, bu verilerin Esenlerliler’in hizmeti için kullanilmasi amaçlaniyor. Kaliteli hizmetin belediye birimleri arasindaki dogru koordinasyonla saglanacagi anlayisiyla hareket eden Esenler Belediyesi, proje ile önce kurum içi, ardindan da vatandasa yönelik hizmetlerin niteligini artirmayi hedefliyor. Yönetim sürecindeki iyilestirmelerin, vatandasa hizmet noktasinda hizi ve etkinligi artiracagi fikriyle çalismalarini sürdüren Esenler Belediyesi’nin bu projesi ile teknik, sosyal ve mali birimler arasindaki bagimsiz verilerin tek bir veritabaninda ve tüm ayrintilariyla takip edilebilmesi saglaniyor. Proje kapsaminda vatandaslarin ev ve isyerlerine sadece kendilerine ait olan ‘Bagimsiz Birim Kimlik Numarasi’ veriliyor. Belediye ile ilgili tüm is ve islemlerde kullanilacak bu numara, vatandaslarin evlerinin ve isyerlerinin kapilarina küçük bir tabela olarak monte ediliyor. Yavuz Selim ve Namik Kemal Mahalleleri’nde tamamlanan, Davutpasa Mahallesi’nde de sona gelinen numaratajlandirma yöntemi, Esenler’deki toplam 26 bin binaya uygulanacak.

PROJE NELER SAGLIYOR?

Kent Bilgi Sistemi projesi ile ilçeye ait bilgiler kayit altina aliniyor, hizmetler hizli, seffaf ve daha az maliyetle sunuluyor, tasinmazlarla ilgili bilgilerin kontrol edilebilir ve gelistirilebilir bir ortamda kayit altina alinmasi ve tüm sosyal, ekonomik, teknik ve mimari alanda etkin hizmet imkâni saglaniyor.

Esenler’de uygulanacak Kent Bilgi Sistemi projesini diger projelerden ayiran 2 önemli hizmet bulunuyor. Bunlardan ilki, islemlerin barkod sistemi ile yapiliyor olmasi. Barkod sistemi sayesinde arazide, elektronik ortamda, el terminalleriyle barkodu okutup verilere hizli bir sekilde erisme imkâni saglaniyor. Proje ile saglanan diger önemli hizmet de, sosyal alanda genis çapli bir hizmet anlayisinin uygulaniyor olmasi. Esenler Belediyesi, bu proje ile emlak, imar ve ruhsat gibi her türlü belediye islemlerinin yani sira sosyal belediyecilik anlayisinin gerektirdigi her türlü ihtiyaca da cevap veriyor. Hane içinde yasayan insanlarin sayisi, aylik gelirleri, saglik ve egitim durumlarinin veritabanina islenmesiyle, vatandaslarin belediyenin sosyal hizmetlerinden daha etkin, hizli ve verimli sekilde faydalanmasi amaçlaniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —