Bugün, 3 Temmuz 2024 Çarşamba

Esenler Kent Konseyine Iki Isim Damga Vurdu.

Esenler Kent Konseyine Iki Isim Damga Vurdu.

Esenler Kent Konseyi Esenler Kültür Merkezinde gerçeklesti. Toplantiya iki isim damga vurdu.

Haber/Hasan Gürsoy

Esenler Kent konseyinin gündeminde yürütme kurulunun ve komisyonlarin seçimleri,  Fen isleri müdürlügün ve Imar müdürlügünün sunumu, temenni ve dilekler vardi.

Ancak 30 Eylül saat 14:00 baslayan toplantiya davet edilen yaklasik 700 kisiden 50-60 kisi katilmasi Esenler Kent Konseyinin islevi hakkinda soru isaretlerine sebebiyet verdi.

Esenler Kent Konseyi Meclisi yillardir yaptigi rutin toplantilarina bir yenisini daha ekledi.

Kent konseyinin yürütme kurulu ve komisyonlarin iki isim tarafindan teklif edilmesi katilimcilar tarafindan saskinlikla karsilandi. Toplanti baslangicinda toplantiyi yöneten Esenler Belediye Baskan Yardimcisi Ömer Çetinkaya Pandemi nedeniyle toplantinin kisa tutulacaginin maksimum bir saat içerisinde toplantinin nihayete erecegini bildirmesi üzerine iki isim tarafindan teklif edilen kurul baskani ve komisyon üyelerinin oylanmasina geçildi. Akabinde Istanbul Ordulular dernek baskan yardimci Nuray Andaç beklenmedik bir sekilde söz hakki istedi. Sayin Andaç toplantinin daveti amaci ve islevi hakkinda yeterli bilgi sahibi olmadiklarini belirterek iki kisi tarafindan önerilen kisilerin hangi kriter baz alinarak ve hangi ara teklif edildiklerini sahitlik etmedigimiz için tuhaf karsilandigini belirtti. Bu süreç sayin Andaç’a yürütme kurulu üyeligine seçilmesi için kapi araladi.

Kent Konseyinin kâgit üzerinde sadece mevzuatin yerine…

Gelecek Parti Esenler Ilçe Baskani Mustafa Kaplan ikinci söz hakki isteyen isimdi. 10 yildir kent konseyini takip ettigini belirtti. Bir dönemde yürütme kurulu üyeligini yaptigini söyleyerek Kaplan “ Kent Konseyinin kâgit üzerinde sadece mevzuatin yerine getirilecegini bir meclis olmasi yerine Esenlerimizin hayrina güzel isler yapilacak bir kent konseyi olmasini isterim. Görüyoruz ki biz ayni tiyatrolari izlemeye devam ediyoruz. Sayin Baskan kanaatime bu süreç saglikli degil, gelin bu toplantiyi bir hafta sonra yapalim. Davet ettiginizi belirttiginiz yaklasik 700 kisinin neden katilmadigini kök neden analiz yaparak herkesin katilimini saglayip bu meclise hazirlikli katilalim saglayarak hizmet etmis olalim. Iki kisinin neye göre kime göre hatta ve hatta toplanti baslamadan teklif etmis olmalari saskinlikla karsiliyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan Iki Belediye Baskan Yardimcisi Nihat Karatas Sifir Atik konulu ve Adil Senden ise Kentsel dönüsüm odakli sunum gerçeklestirdi.



  • Çarşamba 33.6 ° / 23.3 ° Güneşli
  • Perşembe 29.6 ° / 22.3 ° Güneşli
  • Cuma 28.7 ° / 22.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı