Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Esenler`liler Bu Sefer Pazar Yeri Için Oy Kullandi

Esenler`liler Bu Sefer Pazar Yeri Için Oy Kullandi

Esenler Belediyesi pazar yerinin degistirilmesi kararini Esenler halkina sordu. Esenler Belediyesi Turgut Reis Mahallesi Adem Yavuz Caddesi üzerinde kurulan pazar yerinin degistirilmesi için Mahalleliler sandiga gitti.

 Esenler’liler Bu Sefer Pazar Yeri Için Oy Kullandi

Esenler Belediyesi pazar yerinin degistirilmesi kararini Esenler halkina sordu. Esenler Belediyesi Turgut Reis Mahallesi Adem Yavuz Caddesi üzerinde kurulan pazar yerinin degistirilmesi için Mahalleliler sandiga gitti.

Daha önce de pazar yerinin degistirilmesi, caddenin trafige kapatilmasi, çocuk sokagi yapilmasi gibi ilçedeki çesitli projeleri halkin oyuna sunan ve çikan karara göre çalisma yürüten Esenler Belediyesi, bu kez de Persembe pazarinin yerinin degistirilip degistirilmemesinin kararini Mahallelilere birakti. Turgut Reis Mahallesi Adem Yavuz Caddesi üzerinde Persembe günleri kurulan pazar yerinin, yine ayni mahalledeki Sehit Ali Karahan Caddesi sonundaki alanda modernize edilmis açik pazara tasinip tasinmamasi hususunda hem pazar esnafi, hem de vatandaslar tereddüt yasadi. Esenler Belediyesi de, bu tereddütü ortadan kaldirmak ve en adil karari vermek için mahallede referandum karari aldi. 

Persembe pazarindan istifade eden halkin bir kesimi sandiga gitti ve oyunu kullandi. Mahallenin tamaminin oy kullanamadigi referandumda memnun olanda olmayanda vardi. Mahalledeki Ismetpasa Oratokulu`nda yapilan oylamaya beklenen ilgi olmadigini gördük.  Pazarin tasinmasini isteyenler "Evet", istemeyenler de "Hayir" oyu kullandi.


“Pazar Yerinin Degismesini Istemiyoruz”

Pazar hakkindaki kararini sunmak için oy kullanmaya gelen pazar esnafi Musa Özkan, “Pazar oradan kaldirilirsa vatandas marketteki pahali ürünü alamaz. Yillardan beri oradayiz, çoluk çocugumuza oradan kazandigimizla bakiyoruz. Bu yüzden kalkmasini istemiyoruz. Vatandas da kalkmasini kesinlikle istemiyor. Pazarin yeri degisirse Pazar biter. Biz bunu yillardir yasiyoruz” diye konustu.

Pazardan sürekli alisveris yaptigini belirten 68 yasindaki Nimet Mese, “Ben hayir diyecegim. Ben yasliyim, uzak yere gidemem, pazar çantasini tasiyamam. Kalkmasini istemiyorum. Kararimiz olursa mutlu olurum” ifadelerini kullandi.

“Marketler Pazar Yerinin Ayni Yerde Kalmasini Istemiyor”

Lise yillarindan beri Persembe Pazari’nda pazarcilik yaptigini kaydeden Mustafa Yilmaz, pazar yerinin tasinmasini istememe kararini su sözlerle açikladi:

“Pazarimiz mahallenin en güzel yerine kurulmustur ve halkimiz buraya 40 yildir geliyor. Pazarimiz mahallenin en ücra yerine tasinmak isteniyor. Bizim annelerimiz, kardeslerimiz 5 kilometre yürüyüp, 2 kilogram domates, 3 kilogram patates alip nasil eve gelecek? Biz yillardir bu pazari kuruyoruz, yillardir emek verdigimiz yerler degerlendi. Degerli yerlerimizi degersiz yere tasindigi zaman herkes ne hisseder bunu merak ediyorum. Pazarimizin ayni yerde kurulmaya devam etmesini istiyoruz. Halkimiz da bunu istiyor ama çevredeki marketler bunu istemiyor. Pazar kuruldugu zaman marketler ‘Halk Günü’ yapmak zorunda kaliyor. Eger halk günlerinin yapilmaya devam etmesini istiyorsak, halkimizin pazar yerinin ayni yerde kalmasi için geregini yapmasini cani gönülden istiyorum.”

Mahalle sakini Hüseyin Küçükbektas, “Pazar yerinin tasinmasi çok yanlistir. O pazarda gariban vatandasin bütçesine göre tezgâhlar da var. Vatandas iyi kötü bu tezgâhlardan ihtiyaçlarini görüyor. Pazarcilarin eger yanlislari varsa bunlar alinacak tedbirlerle giderilmelidir. Pazar yeri tasindiginda hamile bir kadin 5-6 poseti tasiyip evine getiremez” diye konustu.

“Pazar Yerinin Kaldirilip Yeni Yere Tasinmasini Istiyorum”

Pazar yerinin degismesi gerektigine inanan mahalle sakini Mustafa Öztürk, “Pazar yerinin kaldirilmasindan yanayim. Ben mahalle sakini olarak bunun baya bir sikintisini çekiyorum. Burasi pazarcilarin ekmek parasi kazandigi yer. Bu yüzden onlari çok iyi anliyorum. Ama daha nezih, daha modern ve daha saglikli pazarcilik yapilmasindan yanayim. Biz Çarsamba günü aksamdan araba yeri aramaya basliyoruz” seklinde konustu.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli