Bugün, 2 Ekim 2024 Çarşamba

Esenler`lilerin Balli Kaymakli Kermesleri

Esenler`lilerin Balli Kaymakli Kermesleri

Bir dernege, bir çalismaya yardim saglamak amaciyla genellikle açik havada satis yapilarak gelir saglanan kermesler esnafa rakip. Kanunen Kermes yilda bir kez bir gün yapiliyor. Vergiden muaf. El isi, evde yapilmis yiyeceklerin sat

Esenler’lilerin Balli Kaymakli Kermesleri

Bahar yaklasmasiyla Esenlerde kermesler basladi.

Bir dernege, bir çalismaya yardim saglamak amaciyla genellikle açik havada satis yapilarak gelir saglanan kermesler esnafa rakip. Kanunen Kermes yilda bir kez bir gün yapiliyor. Vergiden muaf. El isi, evde yapilmis yiyeceklerin satisi ile elde edilen gelirle hayir isleri yapilmasi amaciyla düzenleniyor. Öyle biliyoruz.
 
Kira yok, vergi yok!
Esenler’in birçok noktasinda kermesler yapiliyor. Esenler Metro istasyonun yanina kurulan kermes alaninda, dönerci, izgaraci, ya gidadan elbiseye, temizlik ürünlerinden mutfak ihtiyaçlarina kadar ne ararsaniz var. Kira yok, vergi yok! Burada hijyen ve saglik kurallarina uyulup uyulmadigi bilinmiyor. Ya fissiz ticaret yapanlara ne demeli? Açikta yiyecek satmayi yasaklayan, açikta yiyecek hazirlamayi yasaklayan kanunlarimiz var, bu kanunlar uygulaniyor mu?
 
Soruyoruz ve yetkililerden cevap bekliyoruz: Adi dernek yurt vs ne olursa osun vergisini düzenli ödeyen esnafa uygulanan kanunlar kermeslere uygulaniyor mu? Tezgahta pisirilen etler nereden aliniyor. Hangi sartlarda hazirlaniyor? Gidadan elbiseye, temizlik ürünlerinden mutfak ihtiyaçlarina kadar genis bir alanda tezgah açan dernekler, Dernege basvurular yapan ailelere aylik kartlar veriyor mu? Bu kart sahipleri ihtiyaçlari oraninca ücretsiz alis veris yapabiliyor mu?

 
Baskan Göksu ve Baskan Sahin… Hayir Mi? Ticaret Mi?
21 Haziran 2014’de SEMERKAND Vakfi Esenler Temsilciliginin Turgutreis mahallemizdeki açilisini Semerkand Vakfi Genel Baskani Mustafa Bahadiroglu ile birlikte gerçeklestiren ve “Vakfin tüm hizmetlerini rabbim hayirli kilsin insallah” diyen sayin belediye baskani M. T. Göksu bu konulara duyarlilik gösteriyor mu?
Esnaf odasi baskani bu duruma ne diyor? Esnafin haklarini koruyor mu? Tüm bu sorulara cevap beklemek vatandaslar adina gazetecilik sorumlulugumuz oldugu gibi, konunun muhataplarinin bu sorulara cevap vermelerini beklemek ve takipçisi olmak da görevimizdir.



  • Çarşamba 20.4 ° / 15.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 22.5 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 19.5 ° Güneşli